search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:30
MENU CLOSE

Κολωνός: «Κλειδί» οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου – Στο «στόχαστρο» οι 213 επίδοξοι βιαστές της 12χρονης (video)

11.10.2022 08:41
sepolia_53xronos1010_new

Έρευνες για το αν ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στον Κολωνό είχε συνεργούς, διεξάγει η αστυνομία.

Παράλληλα εξετάζεται αν υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον του που ήξεραν και δεν μιλούσαν, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα της 12χρονης.

Οι Αρχές αναλύουν όλα τα δεδομένα, από τα δύο κινητά τηλέφωνα, δράστη και θύματος, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δράστη.

«Πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί»

Η δικηγόρος της 12χρονης μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων είπε ότι «η 12χρονη, δεν έχει καν εικόνα έφηβης, είναι ένα μικρό παιδί» και συνέχισε «δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια, ότι αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις σε βάρος ενός παιδιού».

«Η ζωή αυτού του παιδιού, έχει καταστραφεί. Το διάστημα της κακοποίησης δεν ήταν αντικειμενικά μεγάλο, ήταν 3-4 μηνών» σημείωσε. Η δικηγόρος αποκάλυψε πως μαθεύτηκε η αλήθεια: «Η οικογένεια ανακάλυψε μηνύματα, με τον 53χρονο και αμέσως – με τις βαλίτσες – καθώς βρισκόταν στο σπίτι της θείας του, εκτός Αθηνών, πήγαν στο ανηλίκων και κατήγγειλαν το γεγονός».

Όσον αφορά στην πληροφορία ότι κάποιοι από τους πελάτες, στη θέαση της ανήλικης έφυγαν και της είπαν να προσέχει, η δικηγόρος ανέφερε: «Ο “κύριος” αυτούς που προσέλκυε, τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί».

«Δεν αποκλείω να προκύψουν και άλλες υποθέσεις όπως της 12χρονης, το πιστεύω. Για να υπάρχει τόση οργάνωση, πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί. Για έναν μήνα και, η ΓΑΔΑ, έψαχνε την υπόθεση, γι’ αυτό και είχε επαναπαυθεί ο 53χρονος» είπε η δικηγόρος.

Οι 1.000 σελίδες της δικογραφίας

Παράλληλα, σε χίλιες σελίδες εκτείνεται η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων σχετικά με την δράση του 53χρονου βιαστή της 12χρονης στον Κολωνό, την οποία φέρεται να εξέδιδε και σε άλλους άνδρες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η δικογραφία περιέχει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις καθώς και φωτογραφίες. Οι Αρχές πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα για περίπου ένα μήνα, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δράση του 53χρονου.

Στη δικογραφία αποτυπώνεται πλήρως η δράση του 53χρονου ενώ καταγράφονται και ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.

Πλέον, η έρευνα έχει στραφεί στην ταυτοποίηση των 213 ατόμων που φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με τον 53χρονο καθώς και να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να βιάσουν το ανήλικο κορίτσι.

Αστυνομικές πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερες συλλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

Τουλάχιστον πέντε άτομα είναι στο στόχαστρο των αρχών καθώς φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους.

Να σημειωθεί πως η 12χρονη θα κληθεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο τους κάποιον από αυτούς που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Εξάλλου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Τα δεδομένα του υπολογιστή του 53χρονου

Μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξει σύμφωνα με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το υλικό που υπάρχει στις ψηφιακές συσκευές του 53χρονου. Τα λογισμικά που διαθέτει η Διεύθυνση μπορούν να επαναφέρουν τα ηλεκτρονικά ίχνη, τους κλειδωμένους λογαριασμούς αλλά και συνομιλίες από τις συσκευές.

Ακόμα, οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Η αστυνομία δεν έχει εκτιμήσει ακόμα πόσοι ήταν αυτοί που βίασαν την ανήλικη, έναντι 50 έως 70 ευρώ, μέσα σε αυτοκίνητα και σε δωμάτια ξενοδοχείων. Τα χρήματα φαίνεται πως προπληρώνονταν στον 53χονο.

Ακόμη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο 53χρονος είχε φτιάξει προφίλ με υλικό της ανήλικης -το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος- σε ένα τσατ γνωριμιών, το blind chat, στο οποίο έστελναν μηνύματα οι επίδοξοι βιαστές. Ενδιαφερόμενοι που επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένα ονόματα και από «πακιστανικά» νούμερα για να μην εντοπίζονται.

Η αστυνομία εστιάζει πλέον τις έρευνες στους 213 επίδοξους βιαστές που είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο προκειμένου να βιάσουν και αυτοί το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό.

«Εξώδικα σε όλες τις εκπομπές που έπαιξαν φωτογραφία της 12χρονης»

Την ίδια ώρα, με εξώδικα κατά των καναλιών απαντά η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης που έζησε την φρίκη στα χέρια του 53χρονου βιαστή – μαστροπού στον Κολωνό. Οργή από την οικογένεια της 12χρονης για εκπομπή που «έπαιξε» φωτογραφία της ανήλικης έστω και «πιξελιασμένη».

Η συνήγορος Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε ότι «έχει γνωστή η ταυτότητα του παιδιού καθώς δημοσιογράφοι βρίσκονται διαρκώς έξω από το σπίτι της οικογένειας».

Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στην Τατιάνα Στεφανίδου (μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οποίος είναι σύζυγός της) καθώς, όπως είπε «δημοσίευσε φωτογραφία της 12χρονης που αν και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, εντούτοις η ταυτότητα μπορούσε να γίνει γνωστή».

Όπως είπε η Ασπασία Ταραχοπούλου, πρόκειται για τη δεύτερη διαπόμπευση του παιδιού.

«Έχω σοβαρό παράπονο από τα κανάλια και από τους δημοσιογράφους. Δεν έχουν σεβαστεί το γεγονός ότι η υπόθεση αφορά ένα ανήλικο παιδί, ένα παιδί που είναι σήμερα 12 ετών, τότε που γινόταν ό,τι γινόταν, δεν ήταν καν 12 χρονών. Είναι όλη μέρα και όλη νύχτα έξω το σπίτι της οικογένειας. Έχουν στοχοποιήσει το παιδί. Έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, κατήγγειλε την Τατιάνα Στεφανίδου. «Η κυρία Στεφανίδου έμαθα ότι δημοσιοποίησε φωτογραφία του παιδιού με pixel. Είναι απαράδεκτο. Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε εξώδικα σε όλα τα κανάλια. Πρέπει να σταματήσει η έκθεση του παιδιού στη δημοσιότητα γιατί αυτό αφορά το μέλλον του παιδιού».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος προσπάθησε να καλύψει τη σύζυγό του, λέγοντας: «Μπορεί μερικές φορές να υπάρχει υπερβολή στο κυνήγι της είδησης, αλλά δεν είδα πουθενά ούτε τη φωτογραφία του κοριτσιού ούτε τίποτα άλλο».

Η δικηγόρος επανήλθε λέγοντας: «Εγώ πληροφορήθηκα ότι φάνηκε η φωτογραφία του παιδιού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του στην εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου. Η έρευνα είναι στα χέρια της αστυνομίας και της ανάκρισης, όχι των δημοσιογράφων. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον έχετε να κάνετε με ένα ανήλικο παιδί».

Διαβάστε επίσης:

Hμαθία: Απανθρακώθηκε 66χρονος μέσα στο σπίτι του

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν Ζέτα Μακρυπούλια, Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα

ΔΣΑ: Ψήφισμα καταδίκη για τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32