search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:36
MENU CLOSE

Έρχεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου -Moderna και Merck αναπτύσσουν εμβόλιο για το μελάνωμα

14.10.2022 00:05
moderna_vaccine_new
credit: pixabay

Η εταιρεία Merck επέλεξε να αναπτύξει από κοινού και ενδεχομένως να πουλήσει ένα εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA με τη Moderna έναντι προκαταβολής 250 εκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, εκτοξεύοντας τις μετοχές του κατασκευαστή εμβολίων πάνω από 8%.

Το πειραματικό εμβόλιο της Moderna δοκιμάζεται σε συνδυασμό με την υπερπαραγωγική ανοσοθεραπεία καρκίνου της Merck, Keytruda, σε μια δοκιμή μεσαίου σταδίου για τη θεραπεία ασθενών με μελάνωμα. Τα δεδομένα για το εμβόλιο, mRNA-4157, αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Με το μέγεθος της αγοράς εμβολίων για τον COVID-19 να αναμένεται να συρρικνωθεί τα επόμενα χρόνια από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2021, η Moderna έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στα εμβόλια που δεν αφορούν τον COVID-19, τα οποία περιλαμβάνουν εμβόλια κατά της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι προσαρμοσμένο για κάθε ασθενή ώστε να δημιουργεί Τ-κύτταρα, ένα βασικό μέρος της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθλιψη: Διπλάσια τα περιστατικά σε όσους έχουν αυτή τη συνήθεια

Διαβήτης τύπου 2: Η απρόσμενη μέθοδος που ρυθμίζει το σάκχαρο – Δεν είναι τα φάρμακα

Κι όμως: Η επαφή με τον σκύλο σου «ξυπνά» τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη λειτουργία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:34