search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:30
MENU CLOSE

Καταδικάζει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της «κλειδαρότρυπας»

14.10.2022 18:46
esiea- epop- deontologia- new

Στα φαινόμενα τηλεοπτικού κανιβαλισμού με αφορμή την φρικιαστική υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

«Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, εκφράζοντας στο ίδιο μήκος κύματος με την ΕΣΗΕΑ, τον αποτροπιασμό και οργή του για τον διασυρμό που συντελείται από ορισμένα ΜΜΕ με αφορμή την κάλυψη του τραγικού φαινομένου που αφορά σε ανήλικα παιδιά, ενώ καλεί σε εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση.

 Αναλυτικά, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας υπογραμμίζει:

 «Η προκλητική και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση και η έλλειψη σεβασμού στην αντιμετώπιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου, που δυστυχώς αφορά ανήλικα παιδιά, στο όνομα της δήθεν “ερευνητικής” δημοσιογραφίας, επιβάλλει εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση.

 Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, παρακολουθεί με αποτροπιασμό και οργή το διασυρμό που συντελείται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμφωνεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων περιπτώσεων.

Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οφείλουν να εναρμονίζονται με τις αρχές της δεοντολογίας του κλάδου και να απέχουν από κάθε μορφής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ανηλίκους.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους».

Υπενθυμίζεται ότι και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του είχε παρέμβει στηλιτεύοντας τον τρόπο κάλυψης της ειδεχθούς υπόθεσης από ορισμένα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

«Πολιορκία» για την κορυφή της τηλεθέασης

Αλλαγή σκηνικού στην τηλεθέαση των καναλιών από έναν «Maestro» (πίνακες)

Υποφάντης τέλος για τον Σκάι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:28