search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:35
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβερνητική αδιαφορία για τα πανεπιστήμια πίσω από τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ

18.10.2022 19:11
thessaloniki- travmatismos foititi- new

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή του ΑΠΘ που έπεσε από τον τρίτο όροφο προσπαθώντας να παρακολουθήσει μάθημα σε υπερπλήρη αίθουσα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η είδηση για τον φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ που προσπαθώντας να παρακολουθήσει μάθημα σε υπερπλήρη αίθουσα της σχολής του, σκαρφάλωσε στο περβάζι κι από εκεί γλίστρησε στο κενό με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, είναι σοκαριστική» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Ο άτυχος νέος διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά, δυστυχώς και αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων, είχαν συνωστιστεί πάνω από 200 φοιτητές για μάθημα. Αιτία η έλλειψη καθηγητών που υποχρεώνει σε πολυπληθείς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί για αδιαφορία: «Σε αυτό το σημείο οδηγεί τα Πανεπιστήμιά μας και την εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την αδιαφορία για νέες υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια: 100 εκ. ευρώ είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στα Πανεπιστήμια. Όσα δηλαδή θα δίνει η κυβέρνηση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (30 εκ.) και στα σκάνδαλα με την ανάθεση σε ιδιώτες έργων που ήδη παρέχονται από δημόσιους εκπαιδευτικούς και τεχνολογικούς φορείς (πάνω από 65 εκ.).

Αυτή η πολιτική κοστίζει ακριβά στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Δυστυχώς, έχει και τραγικές συνέπειες. Σαν αυτή που ζήσαμε σήμερα.

Σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας και της πρωτοφανούς αδιαφορίας και ανικανότητας, δίνουν απάντηση οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι φοιτητές. Με τη συνεχή προσπάθεια για μάθηση και έρευνα, με τις διεθνείς διακρίσεις, με τους αγώνες για καλύτερες συνθήκες ζωής και σπουδών, για να μείνουν όρθια τα δημόσια Πανεπιστήμια, απέναντι στον αυταρχισμό και τη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση της κυβέρνησης» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τα μέτρα της Κομισιόν για την ενέργεια

ΠΑΣΟΚ για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία: Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία

Δένδιας: «Δεν θα διολισθήσουμε στο ρεσιτάλ υποκρισίας, αν όχι παραλογισμού, της Τουρκίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31