search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:16
MENU CLOSE

Θέρμανση: Φυσικό αέριο, ρεύμα ή πετρέλαιο – Τι συμφέρει (Video)

18.10.2022 10:19
kalorifer new

Εαν και είμαστε μόλις στα μέσα Οκτωβρίου ο καιρός έχει ήδη χαλάσει και η θερμοκρασία έχει πέσει. Η εξεύρεση φθηνής λύσης για θέρμανση είναι πιο επικαιρη απο ποτέ. Ωστόσο το ερώτημα είναι τι συμφέρει τελικά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ζεσταθούμε και αυτός που συμφερει περισσότερο.

Πως μπορούμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή θέρμανση με την χαμηλότερο δυνατό κόστος;

Ας δουμε κάποια παραδείγματα που παρουσίασε το MEGA για το κόστος θέρμανσης:

Φυσικό αέριο:
Διαμέρισμα 100 τ.μ στην Καστοριά
Μηνιαία κατανάλωση 1.600 kWh
Με τιμή: 0,11€/kWh (μετά την επιδότηση των 0,09€) 176€ το μήνα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Με 3 κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας Διαμέρισμα στην Καστοριά Μηνιαία κατανάλωση: 750 kWh Με τιμή: 0,27€/kWh 202 € το μήνα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καστοριά Μηνιαία κατανάλωση 200lt Με τιμή: 1,40€/lt (μετά την επιδότηση των 0,25€)
280€ το μήνα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις τιμές των καυσίμων.

«Προς στιγμήν υπάρχει μία σταθερότητα στις τιμές, δεν υπάρχει η τάση να αυξηθεί ούτε όμως να μειωθεί. Είναι σημαντικό ο κόσμος να υπολογίζει τα οικονομικά του και σύμφωνα με αυτά που έχει να παίρνει πετρέλαιο. Το πετρέλαιο παραμένει από τα φθηνότερα μέσα θέρμανσης για το ελληνικό σπίτι και θα υπάρχει και έλεγχος χαμηλής κατανάλωσης», ανέφερε αρχικά.

«Οι παραγγελίες τις πρώτες μέρες ήταν αυξημένες. Τώρα που ο καιρός είναι ήπιος υπάρχει μία σταθεροποίηση όσον  αφορά στις παραγγελίες. Υπάρχουν κατοχυρωμένες προπαραγγελίες. Σε σχέση με πέρσι οι παραγγελίες είναι αυξημένες κατά 15%», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου η πληρωμή – Αναλυτικά οι ημερομηνίες (Video)

Ενεργειακή κρίση: Σήμερα οι προτάσεις της Κομισιόν – Τα πιθανά μέτρα (Video)

Λήγει η προθεσμία έκδοσης αδειών σε μικρά οικόπεδα αρχές Δεκέμβρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01