search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Οικονόμου για Σύνοδο Κορυφής: Ώρα αποφάσεων για την ενεργειακή κρίση

20.10.2022 14:16
oikonomou_new

Την ανάγκη λήψης αποφάσεων για την ενεργειακή κρίση από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι οι προτάσεις της Κομισιόν προς τους ηγέτες της ΕΕ υιοθετούν τη φιλοσοφία των προτάσεων που έχει ήδη κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, κοινές αγορές LNG, κ.λπ.). Παράλληλα, τόνισε ότι πλέον είναι ώρα για αποφάσεις από την Ένωση, οι οποίες θα απαντούν στον «ενεργειακό εκβιασμό» του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ταυτόχρονα θα ενισχύουν τις πολιτικές ελάφρυνσης των βαρών που καλούνται να σηκώσουν οι καταναλωτές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το «εθνικό σχέδιο» της κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι ο μηχανισμός ανάκτησης των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας που έχει ήδη εφαρμόσει η Ελλάδα φαίνεται να υιοθετείται και από άλλες χώρες της ΕΕ.

Όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανομίας και της εγκληματικότητας -ζήτημα που ο πρωθυπουργός έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης κατά την ομιλία του την Τετάρτη σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-, ο Γ. Οικονόμου έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν λιγότερα περιστατικά μεσαίας και χαμηλής εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια, και εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το έργο του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με φαινόμενα ανάμειξης αστυνομικών σε υποθέσεις παραβατικότητας ή/και διαφθοράς, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη έναντι επίορκων οργάνων της τάξης, τα οποία και αντιμετωπίζει με βάση τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της αστυνομίας. Ωστόσο, επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «υποδειγματικά» τη δουλειά της, καθώς και ότι η μάχη για την καταπολέμηση συνολικά της εγκληματικότητας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Από την άλλη, δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του, αλλά και την εν γένει στάση του, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προκλήσεων. Ορμώμενος από παλαιωμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά και από μετεμφυλιακά σύνδρομα, επιδίδεται σε μια συστηματική κατασυκοφάντηση και υποτίμηση του έργου της ΕΛ.ΑΣ.», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατανοήσει ότι η ελευθερία είναι αποτέλεσμα της τάξης και στο όνομα των ιδεοληψιών του ρισκάρει την ασφάλεια της κοινωνίας».

Τέλος, αναφερόμενος στη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι η Ελλάδα δεν πανικοβάλλεται, ούτε τρομοκρατείται, αλλά και ότι ούτε ξεστρατίζει από την στρατηγική της, που είναι η αποδόμηση των τουρκικών ισχυρισμών με βάση το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή, βασική πολιτική της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την «εθνική εξαίρεση» στην υποστήριξη της πολιτικής αυτής.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Η αισχροκέρδεια συνεχίζεται ενώ οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να επιβιώσουν – Έχουμε υποχρέωση να τους ενισχύσουμε» (photos)

Ακάρ: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά και μετά ελάτε για διάλογο (video)

Μετά τον πύραυλο προς την Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη πιέζουν την Τουρκία για να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 04:14