search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 05:53
MENU CLOSE

Κόντρα Οικονόμου – Ηλιόπουλου για το άρθρο Τσίπρα – Τι έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη 12χρονη

20.10.2022 19:35
Aleksis Tsipras_new

«Ο κ. Οικονόμου καλό θα ήταν να σιγήσει για την φρικτή υπόθεση του Κολωνού αντί να κουνάει από πάνω και το δάκτυλο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

«Αφού το θέλει όμως ας μιλήσουμε με στοιχεία και όχι με αφορισμούς για το ποιος έκανε και ποιος δεν έκανε τίποτα τα τελευταίας χρόνια για τη κοινωνική εξαθλίωση και τη φτήνια που θρέφει το απόστημα, όπως λέει, της κακοποίησης και της βίας.

Να μιλήσουμε για τις ανισότητες, τη φτώχεια και ιδιαίτερα τη παιδική φτώχεια;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και μείωσε τη παιδική φτώχεια σε επίπεδα κάτω και από το 2004. Αντίθετα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που επαναφέρει τη φτώχεια στη χώρα.

Συγκεκριμένα:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι που “πάγωσε” τα σχολικά γεύματα στα 185.000 ημερησίως που του αφήσαμε το 2019 και δεν τα έδωσε για δύο χρόνια. Που το 2019 του παραδώσαμε 155.000 δωρεάν vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, σε όλα τα παιδιά και από τότε αφήνει κάθε χρόνο 60.000 περίπου εκτός.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι που με κάθε τρόπο περικόπτει τα επιδόματα των ευάλωτων συμπολιτών μας και μειώνει τον αριθμό των δικαιούχων με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι λόγω αντικειμενικών αξιών να χάνουν όλα τους τα επιδόματα, χιλιάδες οικογένειες το ΚΕΑ λόγω συνυπολογισμού του επιδόματος παιδιού.

Είναι οι ίδιοι που το 2015 παρέδωσαν συνολικό προϋπολογισμό πρόνοιας στα 789 εκ. ευρώ και τους τον παραδώσαμε το 2019 3,5 δις και μετά τον πάγωσαν μέχρι το 2025 και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου για την πρόνοια το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι ίδιοι που παρέδωσαν τον κίνδυνο φτώχειας στο 22,5%, τον παραδώσαμε στο 17,7% από τότε αυξάνεται και πάλι. Τον κίνδυνο παιδικής φτώχειας στο 26,6% και τον παραδώσαμε στο 21,1% χαμηλότερα από το 2004.

Όπως όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τα πηγαίνει καλά με τα στοιχεία, ο κ. Οικονόμου φαίνεται δεν τα πηγαίνει καλά με την κατανόηση κειμένου. Κάνει πως δε βλέπει το σχέδιο διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, την πριμοδότηση από την κυβέρνηση της ενοικιαζόμενης / εργολαβικής εργασίας αλλά πάνω από όλα τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην εργασία που επιτρέπουν φαινόμενα ακόμα και παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης. 

Η Ελλάδα της αύξησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η Ελλάδα της εργοδοτικής ανομίας και εκμετάλλευσης είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Για αυτό θα έρθει η πολιτική αλλαγή και αυτός είναι ο φόβος τους», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύεται πολιτικά μια φρικτή υπόθεση

«Ο κ. Τσίπρας, που δεν έκανε τίποτα για να σπάσει το απόστημα της κακοποίησης και της βίας, που επιλεκτικά -όταν θεωρεί πως τον βολεύει πολιτικά- τοποθετείται σε μείζονα εγκλήματα και φαινόμενα ανομίας, σήμερα επιχειρεί με το άρθρο του να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση, καταφεύγοντας σε θέσεις που, επιεικώς, χαρακτηρίζονται ως πολιτική χυδαιότητα» ανέφερε νωρίτερα ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας το άρθρο – παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

«Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση που διατυπώνει ότι “η πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους”. Είναι δυνατόν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διατυπώνει μια τέτοια θέση, η οποία προσβάλλει όχι μόνο την Κυβέρνηση αλλά το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας, κατηγορώντας την για εμπορία ανθρώπων;

Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των όρων που χρησιμοποιεί είτε έχει φθάσει στο έσχατο σημείο της χυδαιότητας. Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, απέναντι στο οποίο η κοινωνία στέκεται ομόθυμα, ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός. Η Κυβέρνησή μας διακηρύσσει κατηγορηματικά ότι για τέτοια φρικτά εγκλήματα, σαν και αυτά του Κολωνού, κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης,  είτε με ταξικό, είτε με φυλετικό, είτε με πολιτικό πρόσημο, είναι χυδαία και απαράδεκτη.

Οι Αρχές οφείλουν να μεριμνούν τόσο για την τάχιστη εύρεση και τιμωρία των ενόχων όσο και για την προστασία των θυμάτων. Κι αυτό κάνουν».

Το άρθρο Τσίπρα – «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί – Συλλογική ευθύνη που δεν το προστατεύσαμε»

«Το κρίσιμο είναι να μπορέσουμε να δούμε, να καταλάβουμε και να πάρουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να μην επαναληφθεί το ίδιο με ένα άλλο κορίτσι ή αγόρι, σε μια άλλη γειτονιά ή πόλη ή στο διπλανό μας σπίτι» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνει πως «το θύμα, ο δράστης, η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, έχουν τη θέση τους στον σκοτεινό αυτό πίνακα. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σε μια επιδερμική ματιά, όσο έκπληκτη και δικαιολογημένα οργισμένη κι αν είναι». Όπως υπογραμμίζει, «το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί. Και έχουμε συλλογική ευθύνη γιατί δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να το προστατεύσουμε».

Παράλληλα, επισημαίνει πως «η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι καθώς φαίνεται απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων, παρά στην προστασία τους» και συμπληρώνει πως ανήλικοι εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, νοικοκυριά είναι παραδομένα στην απόγνωση της φτώχειας. Επιπλέον, παρατηρεί πως «οι υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, προστασίας των παιδιών είναι από αναιμικές έως ανύπαρκτες». «Δομές υπό διάλυση πώς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κοινωνική διάλυση;» διερωτάται. «Καμιά δυνατότητα, συχνά και καμιά διάθεση, να δουν, να κατανοήσουν, να συνδράμουν, για να μην οδηγήσει τουλάχιστον η δυστυχία στο έγκλημα» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «το κοινωνικό κράτος έχει κηρυχτεί επισήμως περιττή πολυτέλεια, εχθρός της ανάπτυξης, εκκολαπτήριο τεμπελιάς».

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «το χειρότερο, ίσως απ’ όλα» είναι ότι «από το κράτος, από την εξουσία, εκπορεύεται ένα κλίμα αγριανθρωπισμού και ηθικής έκπτωσης», αναφέροντας πιο συγκεκριμένα ότι «από τις πράξεις τους εκπορεύεται και προσλαμβάνεται από ένα μέρος της κοινωνίας ως κανονικότητα η προστασία του επίορκου, του κλέφτη που φορά κουστούμι, του άρπαγα, ακόμα και του βιαστή, αν έχει τους κατάλληλους φίλους, αν ανήκει στους λίγους και εκλεκτούς, αν διαθέτει ερείσματα στην εξουσία, ή ασκεί εξουσία».

«Τα “δικά τους παιδιά”», προσθέτει, «έχουν κάθε δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο και τα ταμεία του. Κάθε δυνατότητα καλών σπουδών, βολέματος σε καλοπληρωμένες θέσεις και ενός μέλλοντος που στηρίζεται στο παρόν των γονιών τους», ενώ «τα άλλα, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, ιδιαίτερα όσα ανήκουν στα πιο φτωχά στρώματα, αφήνονται ουσιαστικά στην τύχη τους» και «στην καλύτερη περίπτωση προορίζονται για το στρατό της κακοπληρωμένης εργασίας και της ανεργίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «στο δράμα του Κολωνού συνυπάρχουν όλα τα στοιχεία αυτής της ζοφερής κατάστασης». «Ο κλοιός της ανέχειας και ο δράστης που του έχει απευθείας και με διάφορους τρόπους ανατεθεί η εξουσία στη γειτονιά. Γιατί έχει άκρες στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, γιατί είναι τοπικός κομματάρχης, γιατί κρατάει μεγάλο σταυρό ως επίτροπος της ενορίας», αναφέρει.

Πέραν αυτών, συνεχίζει, «συνυπάρχει και η παντελής απουσία κοινωνικής αρωγής. Ακόμα και η αδιαφορία της απόγνωσης και του “τίποτε δεν γίνεται” μιας μερίδας της κοινωνίας, που τώρα… πέφτει από τα σύννεφα. Και που την άποψη και τη στάση ζωής της αναπαράγει και ενισχύει η στάση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, η στάση της αστυνομίας, ακόμα και της Δικαιοσύνης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «αυτός ο κοινωνικός βάλτος είναι επόμενο, όπως και ο κάθε βάλτος, να παράγει τα ερπετά του» και υπογραμμίζει ότι «όλοι όσοι εμπλέκονται σ’ αυτή την εγκληματική κακοποίηση ενός παιδιού, αυτονοήτως πρέπει να τιμωρηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Επισημαίνει ότι αυτός ο βάλτος πρέπει να αποξηρανθεί, «ξεκινώντας από το κοινωνικό κράτος, που πρέπει να αρχίζει από την προστασία, τη μόρφωση, την οργάνωση του ελεύθερου και δημιουργικού μέλλοντος για το πιο όμορφο, ελπιδοφόρο, φωτεινό, αλλά και ευάλωτο, τμήμα της κοινωνίας: Των παιδιών μας. Όλων των παιδιών».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Να πάρουμε ευρωπαϊκές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»

Θεοδωρικάκος: Βάρβαρη η συνεχής εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία

Ρωμανός: Οι αστυνομικοί που θέλει να απολύσει ο κ. Σπίρτζης έχουν συνεισφέρει στη μείωση της εγκληματικότητας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20