search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:26
MENU CLOSE

Βρετανία: «Πρωταθλητής» στις πωλήσεις το επεξεργασμένο χοιρινό σε κονσέρβα – Πώς η κρίση αλλάζει τη διατροφή (Video)

20.10.2022 15:28
Super-Market_new

Σε συνήθειες δοκιμασμένες κατά το παρελθόν καταφεύγουν οι Βρετανοί για να τα βγάλουν πέρα με την δραματική αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News.

Οι πωλήσεις του χοιρινού σε κονσέρβα και των κεφαλιών ψαριού έχουν αυξηθεί κατά 30%, καθώς οι καταναλωτές ψάχνουν λύσεις για να μειώσουν το κόστος των γευμάτων τους εν μέσω της κρίσης.

Το πολύ γνωστό, αλλά εκτός … μόδας, χοιρινό σε κονσέρβα, που φτιάχνεται από χοιρινή ωμοπλάτη πουλάει σαν τρελό στις μέρες μας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Waitrose για τις πωλήσεις τροφίμων και ποτών, οι πωλήσεις του χοιρινού σε κονσέρβα έχουν αυξηθεί κατά 36%. Το συγκεκριμένο  είδος μπήκε στα ράφια των καταστημάτων το 1937, αλλά σιγά – σιγά πέρασε η μόδα του.

Φέτος ωστόσο οι υπεύθυνοι πωλήσεων των μεγάλων αλυσίδων ειδών διατροφής μιλούν για την «επιστροφή του βασιλιά για το 2022». Μάλιστα πολλοί καταναλωτές αναζητούν και νέες συνταγές με τις οποίες θα μπορούν να διανθίσουν το πιάτο τους. Το κονσερβαρισμένο χοιρινό, που μοιάζει με μικρό τούβλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, λένε οι υπεύθυνοι πωλήσεων των σούπερ-μάρκετ: στο τηγάνι, σούσι, κεμπάμπ, αλλά και ως βασικό συστατικό για μπέργκερ.

Εξίσου έντονο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορές κεφαλιών ψαριών– αυξήθηκαν φέτος κατά 34%, καθώς με αυτό το φτηνό είδος ως πρώτη ύλη μπορούν να φτιάξουν σούπες και φαγητά κατσαρόλας. Πολλοί στρέφονται επίσης σε ένα είδος σαρδέλας της ανοιχτής θάλασσας, που δεν είναι καθόλου εύγεστη, αλλά είναι πολύ φτηνή και οι πωλήσεις της έχουν διπλασιαστεί φέτος.

Η τάση που παρατηρείται στην αγορά είναι να χρησιμοποιείται οτιδήποτε μπορεί να μαγειρευτεί, ακόμα κι αν αυτό γίνεται σε βάρος της γεύσης ενός πιάτου.

Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Βρετανών παρατηρούνται καθώς οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 14,5% σε ετήσια βάση, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί από τον Απρίλιο του 1980, ενώ ο συνολικός πληθωρισμός στη χώρα βρίσκεται στο 10,1%.

Γι αυτό οι τρεις στους τέσσερις καταναλωτές όταν πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ αγοράζουν μόνον ότι χρειάζονται και ο ένας στους τρεις ψάχνει τις προσφορές που υπάρχουν στα ράφια.

Επίσης οι τέσσερις στους 10 Βρετανούς λένε πως πλέον θα χρησιμοποιούν περισσότερο τους καταψύκτες σε μία προσπάθεια να μην πετούν τίποτα από το φαγητό που μένει, ώστε έτσι να μειώσουν το κόστος της διατροφής τους.

Διαβάστε επίσης:

Λιζ Τρας: Ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί μέχρι να καταρρεύσει (Photo/Video)

Παρίσι: Έδιωξε από το εστιατόριό του δύο Ουκρανές φωνάζοντας «Ζήτω ο Πούτιν» (videos)

Τουρκία: Το νεύμα του Ερντογάν στον Σοϊλού που έγινε viral – Του δίνει εντολή να… εξαφανιστεί (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:24