search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:34
MENU CLOSE

Κέβιν Σπέισι: Δικαστήριο τον αθώωσε σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

21.10.2022 10:17
kevin-spacey-new

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ος Κέβιν Σπέισι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Άντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος.

Συγκεκριμένα, το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Άντονι Ραπ, ο οποίος αξίωνε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος.

Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Aμερικανού ηθοποιού, με αποτέλεσμα να τεθεί στο περιθώριο.

Δικηγόρος του Κέβιν Σπέισι: «Η ιστορία ήταν κατασκευασμένη»

Το 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό του Άντονι Ραπ ότι ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον Μάιο του 1986 σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Ο Άντονι Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών, ενώ ο Κέβιν Σπέισι 26.

Η δικηγόρος του Σπέισι, Τζένιφερ Κέλερ, τόνισε στη διάρκεια των τελικών αγορεύσεών της ότι η ιστορία του Ραπ ήταν κατασκευασμένη. Μάλιστα, ανέπτυξε διάφορες θεωρίες αναφερόμενος στους λόγους που ο Ραπ μπορεί να την επινόησε.

Μια από αυτές ήταν η ζηλοφθονία για την επιτυχία του πελάτη της και η άλλη, η επιθυμία του καταγγέλλοντα να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ο κ. Ραπ προσέλκυσε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν τη δίκη από ό,τι σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός» υποστήριξε η Κέλερ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που έχει να αντιμετωπίσει ο Κέβιν Σπέισι, καθώς έχει κατηγορηθεί από άλλα πρόσωπα για σεξουαλικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να χάσει, μάλιστα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «House of Cards» και να υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημίωση 31 εκατομμυρίων δολαρίων στους παραγωγούς για διαφυγόντα κέρδη.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Απέσυρε τη συμμετοχή της η Βουλγαρία λόγω κόστους

Αγγελική Λάμπρη για την κόρη της: «Αν πειράξει κάποιος έστω μια τρίχα από τα μαλλιά της, μπορώ να τον σκοτώσω»

Αντζελίνα Τζολί: Το γκράφιτι με ουλές μαστεκτομής που στέλνει ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:33