search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 10:41
MENU CLOSE

Νέα γκάφα Μπάιντεν: «Άλλαξε» όνομα στον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ – Πώς τον αποκάλεσε (Video)

25.10.2022 15:33
Joe Biden_new

Τα συγχαρητήριά του θέλησε να δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον νέο Βρετανό πρωθυπουργό αλλά η γλώσσα του δεν του έκανε το χατίρι.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Τζο Μπάιντεν προσπαθώντας να συγχαρεί τον Ρίσι Σούνακ , τον αποκάλεσε Ρασί Σανούκ.

«Ήταν πράγματι μία ταπεινωτική στιγμή για τον ένοικο του Λευκού Οίκου προφέροντας λανθασμένα το όνομα του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της και το σχετικό βίντεο που φέρνει σε δεινή θέση τον Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλούσε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της ινδικής γιορτής του Ντιβάλι (το «φεστιβάλ του φωτός» όπως το αποκαλούν οι ινδουιστές).

Θέλοντας να συγχαρεί τον 42χρονο Σούνακ, ινδικής καταγωγής, για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον νέο πρωθυπουργό «Ρασί Σανούκ».

Ο Τζο Μπάιντεν έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον πρώτο μη λευκό πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου ως «ορόσημο», ωστόσο δεν κατάφερε να προφέρει σωστά το όνομά του.

Τα ουκ ολίγα λεκτικά ατοπήματα του Αμερικανού προέδρου σε συνδυασμό με τον τρόπο που κινείται στις δημόσιες εμφανίσεις του σαν να τα έχει χαμένα, ενισχύουν τις φήμες για την διανοητική του κατάσταση ενώ πλησιάζουν στη χώρα του οι ενδιάμεσες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Σούνακ – «Θα υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις» (Video)

«Βρώμικη βόμβα»: Το όπλο που φοβούνται οι Ρώσοι – Πόσο επικίνδυνη είναι (Videos)

Πέθανε στα 94 «ο πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο» – Είχε να κάνει μπάνιο πάνω από 50 χρόνια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 10:40