search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Σολτς: Ξενάγηση στην Ακρόπολη και συνάντηση με Μητσοτάκη στο μενού της επίσκεψής του στην Αθήνα

26.10.2022 19:27
mitsotakis solts- new

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από το βράδυ της Τετάρτης ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γερμανός καγκελάριος θα ξεναγηθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης νωρίς το πρωί παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στις 11 οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους και διευρυμένο γεύμα εργασίας με την συμμετοχή και αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Πέμπτη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Olaf Scholz, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, θα μεταβούν το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Καγκελάριο Scholz στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Ήπειρο, όπου θα παραστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Καλπάκι και στα Ιωάννινα.

Ενέργεια και οικονομία κυριάρχησαν στο γεύμα εργασίας Μακρόν – Σολτς

Τα ζητήματα της ενέργειας και της οικονομίας κυριάρχησαν στο γεύμα εργασίας που είχαν την Τετάρτη στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Όπως ανέφεραν διπλωματικοί κύκλοι του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, οι δύο ιθύνοντες επικεντρώθηκαν στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβουν οι χώρες τους με στόχο την ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα στην Ευρώπη και την απεξάρτηση του από τον άνθρακα. Ως προς τα ζητήματα της ενέργειας επιβεβαίωσαν την αρχή της αλληλεγγύης ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία και την αποφασιστικότητα τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε σχέση με τον περιορισμό των εκπομπών αερίων.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της ενίσχυσης της άμυνας της Ευρώπης προς την κατεύθυνση που υιοθέτησε η σύνοδος κορυφής των Βερσαλλιών η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο. Τέλος, συζητήθηκαν το ζήτημα της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, αλλά και το ζήτημα των σχέσεων με την Κίνα ενόψει της μετάβασης του Γερμανού καγκελάριου στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Πάτση: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ζήτησε τα πόθεν έσχες του

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του

Υπόθεση Πάτση: Ο έλεγχος είναι διαρκής και παρατείνεται όταν προκύπτουν στοιχεία, λέει το Γραφείο Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:10