search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:11
MENU CLOSE

Μια άθλια, αλλά νόμιμη διαδικασία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2253
27/10/2022
27.10.2022 19:40
patsis_new

Η αποπομπή του Ανδρέα Πάτση από την Κ.Ο. της Ν.Δ. φέρνει στην επιφάνεια μια άθλια, αλλά νόμιμη πραγματικότητα / διαδικασία.

Αυτή η (νόμιμη) αθλιότητα έχει ως εξής: Η τράπεζα «πακετάρει» ανεξόφλητες οφειλές (μια μείξη από μερικώς εξυπηρετούμενες και κατά κύριο λόγο μη εξυπηρετούμενες δανειακές υποχρεώσεις) και τις πουλάει σε ένα ελάχιστο κλάσμα της αξίας τους σε κοράκια εισπρακτικές που αναλαμβάνουν εν είδει μπράβων να εισπράξουν.

Η αθλιότητα (νόμιμη, επαναλαμβάνουμε) έχει και συνέχεια στην περίπτωση του εν λόγω βουλευτή. Το κεφάλαιο (4 εκατ.) για να αγοράσει το πακέτο των 60 εκατ. δανείων το εξασφάλισε με δάνειο από την ίδια τράπεζα η οποία πούλησε το πακέτο. Με απλούστερα λόγια η τράπεζα δεν έκανε «σκόντο» στους πελάτες των κόκκινων δανείων μήπως και μπορέσουν να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά πούλησε κοψοχρονιά 60 εκατομμύρια με μια offshore στην οποία συμμετέχει ο Πάτσης και η οποία θα κοιτάξει να βγάλει με κάθε τρόπο όσα μπορεί παραπάνω από τα 4 εκατ. που κατέβαλε. Όλη αυτή η αθλιότητα είναι νόμιμη.

Η παρανομία για την οποία εγκαλείται ο Πάτσης έχει να κάνει με την συμμετοχή του σε offshore. Λέτε να είναι ο μόνος από τους βουλευτές του κυβερνώντος (τουλάχιστον) κόμματος που έχει μερίδια ιδιοκτησίας σε offshore;…

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η γερμανική παροιμία στον Όλαφ Σολτς για τη «διπλή χαρά»

Εκλογές: Απογοήτευση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την συμμετοχή των Ελλήνων του Εξωτερικού

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι πρώην «ΣΥΡΙΖΑίοι» πηγαίνουν στον Νίκο Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:11