search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Καλπάζουν οι τιμές και η διαθεσιμότητα Airbnb καταλυμάτων στην Αθήνα

31.10.2022 21:54
airbnb new

Αυξημένα έως 25% είναι τα καταλύματα που προσφέρονται μέσω AirBnB στην Αθήνα σε σχέση με πέρυσι συμφωνα με έρευνα της εταιρείας μάρκετινγκ Tourix.

Ειδικοτερα συνολικά υπολογίζεται οτι το Airbnb, μόνο στην πρωτεύουσα, διαθέτει περίπου 12 χιλιάδες καταλύματα.

Μαλιστα, οι τρεις κορυφαίες περιοχές της Αθήνας που φιλοξενούν τα περισσότερα καταλύματα είναι η Πλάκα, ο Νέος Κόσμος και το Κουκάκι. Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε κατάλυμα της Airbnb στην Αθήνα είναι στα 95€ (+9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021), ενώ οι τρεις περιοχές με την υψηλότερη τιμή ανά διανυκτέρευση είναι το Ζάππειο, το Πολύγωνο και η Πλάκα.

Ένας ταξιδιώτης μπορεί να βρει καταλύματα τεσσάρων τύπων στην πλατφόρμα της Airbnb. Τα καταλύματα αυτά μπορεί να είναι ολόκληρα σπίτια/διαμερίσματα, ιδιωτικά δωμάτια, κοινόχρηστα δωμάτια, και δωμάτια ξενοδοχείων. 

Στην Αθήνα:

  • 88% των καταλυμάτων είναι ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα.
  • Περίπου 10% των καταλυμάτων είναι ιδιωτικά δωμάτια.
  • Μόλις 2% των καταλυμάτων είναι δωμάτια ξενοδοχείων ή κοινόχρηστα δωμάτια.

Απο τους 6 χιλιάδες οικοδεσπότες που διαθέτουν στην Αθήνα καταλύματά μέσω της Airbnb :

  • Το 76% των οικοδεσποτών διαχειρίζεται πάνω από ένα καταλύματα στην πλατφόρμα, με τα επιπλέον καταλύματα να είναι είτε στην περιοχή της Αθήνας είτε αλλού.
  • Η πλειοψηφία των οικοδεσποτών απαντούν μέσα στην πρώτη ώρα από την στιγμή που κάποιος χρήστης στείλει ένα μήνυμα σχετικά με το κατάλυμα που διαχειρίζεται (77% των οικοδεσποτών). Το 11% των οικοδεσποτών μέσα σε μερικές ώρες, το 7% μέσα στην ίδια μέρα και το 5% μέσα σε μερικές μέρες.
  • Ακόμη, το 31% των οικοδεσποτών είναι superhosts, μια πιστοποίηση που δίνει η Airbnb σε οικοδεσπότες που έχουν θετικές κριτικές, απαντούν γρήγορα σε μηνύματα χρηστών και αποφεύγουν ακυρώσεις όπου είναι δυνατόν.

Οι αξιολογήσεις των 537 χιλ. ταξιδιωτών :

  • Ο μέσος όρος αξιολογήσεων σε καταλύματα της Αθήνας είναι 4.73/5, όπως αυτός διαμορφώνεται από τις 537 χιλιάδες κριτικές σε καταλύματα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.
  • Ο μέσος όρος των αξιολογήσεων συγκεκριμένα για την επικοινωνία των χρηστών με τους οικοδεσπότες στην Αθήνα είναι 85/5.

Η πλειοψηφία των οικοδεσποτών απαντούν μέσα στην πρώτη ώρα από την στιγμή που κάποιος χρήστης στείλει ένα μήνυμα σχετικά με το κατάλυμα που διαχειρίζεται (77% των οικοδεσποτών). Το 11% των οικοδεσποτών μέσα σε μερικές ώρες, το 7% μέσα στην ίδια μέρα και το 5% μέσα σε μερικές μέρες.

Ακόμη, το 31% των οικοδεσποτών είναι superhosts, μια πιστοποίηση που δίνει η Airbnb σε οικοδεσπότες που έχουν θετικές κριτικές, απαντούν γρήγορα σε μηνύματα χρηστών και αποφεύγουν ακυρώσεις όπου είναι δυνατόν.

Οι κορυφαίες τρεις περιοχές της Αθήνας με τους υψηλότερους μέσους όρους αξιολογήσεων είναι:

*το Πολύγωνο, η περιοχή γύρω από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών και η συνοικία Ελληνορώσων.

Από την άλλη οι τρεις περιοχές με τους χαμηλότερους μέσους όρους αξιολογήσεων είναι:

*ο Άγιος Ελευθέριος, τα Πατήσια και η Ριζούπολη.

Διαβάστε επίσης;

Κίνδυνος πλειστηριασμού για 700.000 ακίνητα -Τα «βαραίνουν» 100 δισ. «κόκκινων» δανείων  

«Καίνε» οι τιμές των ενοικίων στη χώρα μας – Αυξήσεις έως και 50%

Ισχυρή άνοδος για τους χώρους logistics

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:20