search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:17
MENU CLOSE

Ακρόπολη: Αλεπού έκανε βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτoυ (Video)

01.11.2022 10:36
alepou new

Δεν ήταν μεσημέρι «στης Ακρόπολης τα μέρη», όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Ήταν βράδυ, και αυτός που έκανε βόλτα κοντά στον Ιερό Βράχο δεν ήταν… άνθρωπος. Ηταν μια αλεπού.     

Το εξαιρετικά σπάνιο θέαμα κατέγραψε χρήστης του TikTok ο οποίος απαθανάτισε μια αλεπού να κάνει βόλτες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση ενός άγριου ζώου στο κέντρο της Αθήνας.

Αλεπούδες έχουν καταγραφεί σε άλλες περιοχές της Αττικής. Αυτές όμως ήταν κοντά στην Πάρνηθα, ή στην Πέντέλη.  Σε περιοχές δηλαδή κοντά σε δάση – μπορεί να δοθεί δηλαδή μια εξήγηση ότι το ζώο έψαχνε για φαγητό και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό.

Ωστόσο για να φτάσει να κυκλοφορεί στην Ακρόπολη σημαίνει ότι το ζώο διέσχισε ολοκληρες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας περνώντας απαρατήρητο, πράγμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.  Εκτός εαν έχει διαφύγει από κάπου.

@mariettafotinou Πολύ λογικό να βρεις αλεπού κάτω από την Ακρόπολη …. #αθηνα #ακροπολη #αλεπου ♬ πρωτότυπος ήχος – Marietta Fotinou

Αλλά απο που, αφού ανήκει στην άγρια πανίδα και απαγορεύεται η αιχμαλωσία του.   

Σχολιαστές του συγκεκριμένου βίντεο ζητούν να ενημερωθούν φιλοζωικές οργανώσεις καθώς, όπως επισημαίνουν, η αλεπού σίγουρα δεν θα επιβιώσει στο εχθρικό για άγρια ζώα περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας και δεν έχει και δυναότητα διαφυγής σε κάποιο κοντινό δάσος.

Διαβάστε επισης

Θεσσαλονίκη: Έστησαν ενέδρα και έστειλαν στο νοσοκομείο πλαστικό χειρουργό (Video)

Πετράλωνα: Ο πατέρας διοργάνωνε πάρτι και βίαζε με τους καλεσμένους τα παιδιά του (Video)

Εύβοια: Βυθίστηκε σκάφος με δεκάδες μετανάστες – Επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:17