search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:53
MENU CLOSE

Βρετανία: Σε ριάλιτι θα συμμετάσχει πρώην υπουργός Υγείας – Τον έδιωξαν από τους Τόρις

01.11.2022 16:16
matt hancock

Ανεστάλη η βουλευτική ιδιότητα του Ματ Χάνκοκ πρώην υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Τζόνσον, μετά την ένταξή του στο καστ του βρετανικού ριάλιτι I’m A Celebrity… Get Me Out of Here!

Σύμφωνα με το BBC, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια για την απόφαση του βουλευτή των Συντηριτικών να συμμετάσχει σε ριάλιτι και του ασκήθηκε κριτική καθώς προτίμησε να εγκαταλείψει τους ψηφοφόρους του προκειμένου να τρώει ζωύφια στη ζούγκλα.

Ο αρχηγός των Τόρις είπε ότι ήταν «αρκετά σοβαρό» για να δικαιολογήσει την αναστολή της κομματικής του ταυτότητας.

Ο Σάιμον Χαρτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πειθαρχία των βουλευτών των Τόρις, είπε ότι αποφάσισε αφού μίλησε πρώτα με τον Χάνκοκ.

Η ομάδα εκστρατείας Covid-19 Beeaved Families for Justice χαρακτήρισε την απόφαση του πρώην υπουργού «αηδιαστική» και κάλεσε το ITV να τον απομακρύνει από το πρόγραμμα.

Η ομάδα έγραψε στο Twitter: «Ο Ματ Χάνκοκ δεν είναι “διασημότητα”, είναι ο πρώην υπουργός Υγείας που επί θητείας του το Ηνωμένο Βασίλειο είχε έναν από τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων στον κόσμο από τον Covid-19, ενώ παραβίαζε τους δικούς του κανόνες για το lockdown».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Ρίσι Σουνάκ δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα οι βουλευτές θα πρέπει να εργάζονται σκληρά για τους ψηφοφόρους τους, είτε αυτοί είναι στη Βουλή είτε στην εκλογική τους περιφέρεια».

Ο εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι είναι «απίθανο» ο κ. Σουνάκ να παρακολουθήσει το ριάλιτι.

Υπενθυμίζεται πως ο Ματ Χάνκοκ παραιτήθηκε από την κυβέρνηση όταν έγινε γνωστή η εξωσυζυγική του σχέση καθώς και το γεγονός ότι παραβίασε τους αυστηρούς κανόνες για τον κορωνοϊό.

«Απίστευτη ευκαιρία»

Πηγές κοντά στον Χάνκοκ δήλωσαν: «Ο Ματ δεν περιμένει να υπηρετήσει ξανά στην κυβέρνηση, επομένως είναι μια απίστευτη ευκαιρία για αυτόν να ασχοληθούν μαζί του περίπου 12 εκατομμύρια Βρετανοί που συντονίζονται κάθε βράδυ».

Τη Δευτέρα, ο Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ένα βιβλίο για την πανδημία του κορωνοϊού μέχρι τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Η Μελόνι διόρισε υφυπουργό που είχε φωτογραφηθεί με σβάστικα στο μπράτσο (photo/videos)

Όλεγκ Τίνκοφ: Ο Ρώσος μεγιστάνας που εγκατέλειψε την «αυλή» του Πούτιν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία (Video)

Μοσέ Αελιόν: Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο Θεσσαλονικιός επιζών του Ολοκαυτώματος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:52