search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:49
MENU CLOSE

Ρεσιτάλ… γκάφας από τον Μπάιντεν: Το λάθος για τον θάνατο του γιου του και η… συνάντησή του με τον εφευρέτη της ινσουλίνης

02.11.2022 16:44
biden0211_2new

Σε ρεσιτάλ… γκάφας επιδόθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μία μόλις εβδομάδα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στη χώρα.

Ο θάνατος του γιου του

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα, είπε ξανά λανθασμένα ότι ο εκλιπών γιος του, Μπο, έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ. «Σκέφτομαι το Ιράκ γιατί εκεί πέθανε ο γιος μου», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, ο γιος του Μπάιντεν, Μπο, πέθανε σε ηλικία 46 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου τον Μάιο του 2015 στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στο Μέριλαντ.

Λίγα λεπτά μετά, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε ξανά στον θάνατο του γιου του, ενώ συζητούσε για την τιμή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, λέγοντας σωστά αυτή τη φορά την αιτία του θανάτου του γιου του.

«Ο γιος μου, που πέθανε από γλοιοβλάστωμα σταδίου 4, το κόστος αυτών των φαρμάκων ήταν τεράστιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στις 13 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέπεσε ακριβώς στο ίδιο λάθος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Κολοράντο, λέγοντας στο πλήθος ότι ο Μπο «έχασε τη ζωή του στο Ιράκ».

Η συνάντηση με τον εφευρέτη της ινσουλίνης

Επίσης, ο 79χρονος πρόεδρος, αναφερόμενος στο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς την αποκάλεσε «γερουσιαστή», ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι συνάντησε κατ’ ιδίαν τον εφευρέτη της ινσουλίνης.

Oι Καναδοί γιατροί Frederick Banting και Charles Best απομόνωσαν επιτυχώς την ινσουλίνη τον Ιούλιο του 1921.

Ο Banting άφησε την τελευταία του πνοή το 1941, προτού γεννηθεί ο Μπάιντεν. Ο Best πέθανε το 1978, πέντε χρόνια μετά την εκλογή του Μπάιντεν στην αμερικανική Γερουσία, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής κάποια συνάντησή τους.

Μπέρδεψε τον πόλεμο στο Ιράκ με αυτόν στην Ουκρανία

Μιλώντας για τον πληθωρισμό, την ιατρική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση, ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον πόλεμο στο Ιράκ με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μιλούν για τον πληθωρισμό… ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή λόγω ενός πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεων στο πετρέλαιο και αυτού που κάνει η Ρωσία… με συγχωρείτε, τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε, σε μία προσπάθεια να το διορθώσει.

Να σημειωθεί πως στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Μπάιντεν προσπάθησε να αναγνωρίσει την αείμνηστη βουλευτή Τζάκι Βαλόρσκι σε μια εκδήλωση, ξεχνώντας ότι είχε πεθάνει στις αρχές του έτους αν και είχε συλλυπηθεί τους οικείους της για τον θάνατό της.

Τέλος, πριν τρείς ημέρες υπέπεσε σε άλλη μια γκάφα, σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια, ισχυριζόμενος ότι είχε επισκεφθεί «54 πολιτείες των ΗΠΑ», ενώ είναι 50.

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στο «κόκκινο μπλοκ»

Ρωσία: Επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά – Εγγυήσεις από την Ουκρανία (Video)

Προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου στην Αθήνα κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:45