search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 18:09
MENU CLOSE

Αφέλια, η χοιρινή κρασάτη τηγανιά της Κύπρου

08.11.2022 06:00
afelia_kyprou_new

Μια παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή με μπουκίτσες χοιρινού κρέατος που μαρινάρονται σε κόκκινο ξηρό κρασί, αρωματίζονται με κόλιαντρο και τηγανίζονται μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν στο στόμα.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 1 ½ κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές (σπάλα, λαιμός)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος σπόρος, χοντροσπασμένος στο γουδί
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1. Αρχικά, πλύντε το κρέας και κόψτε το σε μπουκιές. Βάλτε το στη μαρινάδα με το κρασί και τον χοντροσπασμένο κόλιανδρο και αφήστε το για μερικές ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

2. Την επόμενη μέρα στραγγίστε το κρέας, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και φυλάξτε στην άκρη την μαρινάδα.

3. Βάλτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και σοτάρετε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει καλά.

4. Ρίξτε και τη μαρινάδα και αν χρειαστεί λίγο νερό μέχρι να μισοσκεπάσει ελαφρά το κρέας. Μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε το σκεύος και βράστε το μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό. Θα χρειαστεί περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μικρές είναι κομμένες οι μπουκιές.

5. Σερβίρετε με κριθαράκι, ρύζι, πλιγουροπίλαφο ή τηγανητές πατάτες. Ταιριάζει υπέροχα με κυπριακές πίτες και γιαούρτι, πουρέ πατάτες ή πατάτες βραστές baby.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό κέικ με κακάο και «κλεμμένο» γλάσο

Χορταστική και ευέλικτη σαλάτα με μπρόκολο και μπέικον

Αφράτο μυρμηγκάτο κέικ της παιδικής μας ηλικίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 18:05