search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:12
MENU CLOSE

Ο Έλον Μασκ δημοσιεύει φωτογραφία με Ναζί στρατιώτη και εισπράττει κατακραυγή

08.11.2022 20:15
musk-elon-new

Νέο σάλο προκάλεσε ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ αφού δημοσίευσε στην πλατφόρμα μια φωτογραφία ενός Ναζί στρατιώτη που έχει στην πλάτη του ένα κλουβί με περιστέρια και τη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

Ο Μασκ σχολίασε στη συνέχεια «πώς άλλαξαν οι καιροί», πριν προσθέσει: «Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

Η φωτογραφία του Ναζί προκάλεσε την οργή των χρηστών του Twitter, με έναν από αυτούς να επισημαίνει πως ήταν «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος» και χαρακτήρισε τη δημοσίευση «απαράδεκτη».

Άλλοι σχολίασαν: «Πραγματικά με αρρωσταίνει… Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη χρήση τέτοιων εικόνων. Οι διαφημιστές θα πρέπει να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter

Όπως τονίζει εύστοχα άλλος χρήστης, δεν είναι σαφές τι είναι χειρότερο: το γεγονός πως ενδεχομένως δεν ξέρει τι απεικονίζει η φωτογραφία ή το το γεγονός ότι ξέρει και παρόλα αυτά τη δημοσιεύει;

Στην φωτογραφία είναι ένας Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, που κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

Ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arsen Ostrovsky επεσήμανε ότι πρόκειται για στρατιώτη Ναζί, ρωτώντας τον Musk εάν ήταν «σκόπιμο».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «Twitter Complaint Hotline Operator» δεν έχει διαγράψει το tweet παρά τις αντιδράσεις.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει κερδίσει χρήστες από τότε που ο Μασκ ανέλαβε τον ιστότοπο μετά την εξαγορά του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Ολική έκλειψη Σελήνης: Ένα μοναδικό φαινόμενο που μάγεψε τον πλανήτη (Photos/Video)

Έπεσε στην ανάγκη του – To επίμονο «φλερτ» Μακρόν σε Μαδούρο (Video)

Η Κίνα ετοιμάζεται για… πόλεμο (Photos/ Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:07