search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:27
MENU CLOSE

Έπεσε στην ανάγκη του – To επίμονο «φλερτ» Μακρόν σε Μαδούρο (Video)

08.11.2022 17:06
macron – maduro

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση αλλάζουν άρδην τις γεωπολιτικές ισορροπίες και μοιραία και τις διακρατικές σχέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το επίμονο φλερτ που επιφύλαξε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα της COP27 στην Αιγυπτιακή Ερυθρά Θάλασσα στο Σαρμ λ-Σέιχ. Κατά τη συνομιλία τους συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για αμοιβαίους περιβαλλοντικούς στόχους.

«Θα ήμουν χαρούμενος αν μπορούσαμε να μιλήσουμε περισσότερο, να αναλάβουμε μια χρήσιμη διμερή σχέση για την περιοχή», είπε ο Μακρόν στον Μαδούρο. Σε απάντηση ο Μαδούρο πολύ ευγενικά τον παραπέμπει στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του, με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος «μπορεί να μιλήσει εμπιστευτικά».

«Πρόεδρε (…), θα σας τηλεφωνήσω», πρόσθεσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία σύμφωνα με μάρτυρες δεν κράτησε περισσότερο από ενάμιση λεπτό.

Η Γαλλία είναι μεταξύ των 50 και πλέον χωρών που αποκήρυξαν την επανεκλογή του Μαδούρο το 2018, ως «δόλια» και υποστήριξαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. Αλλά η υποστήριξη στον Γκουαϊδό έφθινε από τότε, ειδικά στην Ευρώπη, και ο διάλογος μεταξύ της Γαλλίας και της Βενεζουέλας του Μαδούρο δεν διακόπηκε ποτέ. Ωστόσο, ο Μακρόν είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι η Γαλλία αναγνωρίζει την συνταγματικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αποκαλώντας τον Μαδούρο πρόεδρο και προτείνοντάς του διάλογο.

Εξωθούμενος από τις απομονωτικές πολιτικές της Ουάσιγκτον, ο Μαδούρο έχει επανειλημμένα στραφεί στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για διεθνή βοήθεια.

Αλλά από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το Παρίσι έκανε κάλεσμα στις 27 Ιουνίου για «διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας πετρελαίου» κατά τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία. «Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας πρέπει επίσης να μπορεί να επιστρέψει στην αγορά», είπε τότε η γαλλική αντιπροσωπεία, στην οποία ο Μαδούρο απάντησε ότι η Βενεζουέλα ήταν «έτοιμη».

Τα 90 δευτερόλεπτα φαίνεται ότι ήταν υπεραρκετά για να πει ο Μαδούρο στον Μακρόν ότι «η Γαλλία πρέπει να παίξει θετικό ρόλο» στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί αποφασίζουν ποιος θα ελέγξει το Κογκρέσο – Οι Πολιτείες κλειδιά

Βρετανία: Έπαιρναν 7.000 λίρες από επιδόματα αλλά είχαν τα 7 παιδιά τους εξαθλιωμένα – Ζούσαν μέσα στη βρώμα με 35 σκύλους (Photo)

Κύπρος: Το Σάββατο η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32