search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:15
MENU CLOSE

Ουκρανία: Πρωτοφανείς εικόνες με ανταρσία Ρώσων στρατιωτών – Βρίζουν και γιουχάρουν τον στρατηγό τους (Video/Photos)

08.11.2022 12:43
red_army_new

Για ανικανότητα κατηγορούνται από Ρώσους πεζοναύτες, που έχουν σταλεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ανώτατοι αξιωματικοί, για τους οποίους λένε πως αντιμετωπίζουν τους στρατιώτες «σαν τροφή για κανόνια».

Οι πεζοναύτες της 155ης Ταξιαρχίας έγραψαν ένα γράμμα στο περιφερειακό κυβερνήτη περιγράφοντας τα όσα έχουν ζήσει στο μέτωπο, όπου αναφέρουν ότι έχασαν 300 άνδρες μέσα σε τέσσερις μέρες μαχών στην Πάβλιβκα, λόγω του καταστροφικού σχεδιασμού της επιχείρησης από τους στρατηγούς Ρουστάμ Μουράντοφ και Ζουράμπ Αχμέντοφ.

Οι πεζοναύτες υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι επιτελείς «κρύβουν» το χάος που επικρατεί στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και «υποβαθμίζουν τον αριθμό των απωλειών γιατί φοβούνται μήπως θεωρηθούν υπεύθυνοι». Οι πεζοναύτες ζητούν να ενημερωθεί προσωπικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν και να ερευνηθεί η κατάσταση από ανεξάρτητη στρατιωτική επιτροπή.

Ο κυβερνήτης Κοζεμάικο παραδέχτηκε ότι η επιστολή είναι γνήσια, αλλά απάντησε ότι τα όσα αναφέρονται για τις απώλειες είναι υπερβολικά. «Ήρθαμε σε επαφή με τους διοικητές. Ναι, υπάρχουν απώλειες, γίνονται σφοδρές μάχες, αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που γράφονται», ανέφερε ο κυβερνήτης σε βίντεο που ανάρτησε στο Telegram.

Βίντεο σοκ από μονάδα εκπαίδευσης του στρατού

Η επιστολή εστάλη καθώς ήρθε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο, που τραβήχτηκε από κινητό και δείχνει εκατοντάδες στρατιώτες να γιουχάρουν αντιστράτηγο επειδή τους στέλνουν στην πρώτη γραμμή χωρίς εφόδια και εξοπλισμό.

Ο αντιστράτηγος Κίριλ Κουλάκοφ ακούει τους στρατιώτες να του λένε «φύγε από δω» και «ντροπή σου», καθώς επισκέπτεται το κέντρο εκπαίδευσης τους στο Καζάν της νοτιοδυτικής Ρωσίας, λίγες ώρες πριν από τη μεταφορά τους στην πρώτη γραμμή. Οι στρατιώτες παραπονιούνται ότι δεν είχαν ούτε νερό στο κέντρο εκπαίδευσης και τους στέλνουν να πολεμήσουν με αυτόματα όπλα από τη δεκαετία του 1970.

Ο αντιστράτηγος Κουλάκοφ προσπαθεί να καθησυχάσει τους στρατιώτες, αλλά του απαντούν: «πώς μπορείς να μιλάς όταν εσύ κοιμάσαι στα ζεστά σου»…

Κάποιοι στρατιώτες μάλιστα καλούν τους άλλους να φύγουν όλοι μαζί και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ορισμένοι φωνάζουν πως ο αντιστράτηγος είναι «μεθυσμένος» και τον κατηγορούν ότι τους αποκάλεσε «γουρούνια».

Ένας στρατιώτης ακούγεται να φωνάζει: «Άντε γ…… στρατηγέ, ξέρεις πού μας στέλνετε».

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο αντιστράτηγος Κουλίκοφ υποχρεώθηκε να καλέσει την στρατιωτική αστυνομία για να επιβάλει την τάξη.

«Ο στρατηγός εκδιώχθηκε από δω, ήρθε μεθυσμένος και παραπονιόταν για τη συμπεριφορά μας. Έχουμε σκουριασμένα όπλα από τη δεκαετία του 1970 και είναι επικίνδυνο να ρίχνουμε με αυτά», λέει ένας από τους εκπαιδευόμενους στρατιώτες. Κι ένας άλλος καταγγέλλει ότι «για 2.500 άνδρες υπάρχουν δύο οχήματα μεταφοράς Ural. Δεν υπάρχει νερό για να πλυθούμε και το φαγητό δεν είναι αρκετό».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Έπαιρναν 7.000 λίρες από επιδόματα αλλά είχαν τα 7 παιδιά τους εξαθλιωμένα – Ζούσαν μέσα στη βρώμα με 35 σκύλους (Photo)

Κύπρος: Το Σάββατο η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

Ενδιάμεσες εκλογές – HΠΑ: Εκδίκηση ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί, κινδυνεύει η Δημοκρατία λένε οι Δημοκρατικοί (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04