search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:29
MENU CLOSE

Δικαστική νίκη Μπογιόπουλου κατά του Facebook

10.11.2022 15:25
mpogiopoulos

Δικαστήριο δικαίωσε τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος προσέφυγε κατά της πλατφόρμας μετά τους περιορισμούς στην ανάρτησή του για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από προσφυγή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου κατά του Facebook, εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ του δημοσιογράφου και ενάντια στις κυρώσεις που επέβαλε το κοινωνικό δίκτυο στον λογαριασμό του.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος ανάρτησε πρόσφατα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στην ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος» το ρεπορτάζ και τη φωτογραφία των 92 ξεγυμνωμένων μεταναστών στον Έβρο.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που αποτελεί δημοσιογραφικό ντοκουμέντο ως απόδειξη της άγριας μεταχείρισης των μεταναστών, αξιολογήθηκε από το Facebook ως ανάρτηση «σεξιστικού περιεχομένου» με την πλατφόρμα να προχωρά σε περιορισμούς στον λογαριασμό του Νίκου Μπογιόπολου αλλά και στους λογαριασμούς άλλων χρηστών που κοινοποίησαν το ρεπορτάζ.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος μετά και την πρώτη νίκη του κατά του Facebook δήλωσε ότι η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα της έκφρασης κάθε πολίτη στο διαδίκτυο δεν μπορεί να επαφίεται στην λογοκριτική διάθεση κάθε εταιρείας και κάθε πολυεθνικής.

Όπως σημείωσε, αυτή είναι μόνο η αρχή της προσφυγής του κατά του Facebook και ότι με την νομική αρωγή των δικηγόρων του, τους Κωστή Φιλιππόπουλο, Κώστα Μίντζηρα, Δημήτρη Σαραφιανό, έπεται συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Maestro: Κρυφά από όλους στην Κέρκυρα Ορέστης και Κλέλια (Video)

Αλέξης Τσίπρας: Συνέντευξη σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Netflix – The Crown: Η μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε Νταϊάνα και Στέμμα στον 5ο κύκλο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:28