search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34
MENU CLOSE

Λονδίνο: Νέο «χαστούκι» για τη Μόσχα η αποχώρηση από τη Χερσώνα

12.11.2022 17:57
putin_new

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας που κατέλαβε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, είναι ακόμη μία ταπείνωση για το στρατό της, αλλά η Μόσχα εξακολουθεί να αποτελεί μία απειλή.

«Η ρωσική ανακοίνωση αποχώρησης από τη Χερσώνα σηματοδοτεί μία ακόμη στρατηγική αποτυχία για αυτούς», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει οποιονδήποτε από τους σοβαρούς αντικειμενικούς σκοπούς της, πέραν της Χερσώνας, ενώ τώρα με την παράδοσή της, οι απλοί Ρώσοι θα πρέπει να αναρωτηθούν “Για πιο λόγο έγινε όλο αυτό”;», ανέφερε ο Γουάλας.

Η αποχώρηση της Ρωσίας που έγινε την Παρασκευή, σηματοδότησε την τρίτη μεγαλύτερη ρωσική αποχώρηση στη διάρκεια του πολέμου, αλλά και την πρώτη που εμπλέκει την εγκατάλειψη μιας τέτοιας μεγάλης πόλης.

Σύμφωνα με τον Γουάλας, ο ρωσικός στρατός υπέστη μία μεγάλη απώλεια σε ανθρώπινες ζωές και στον αντίποδα της διεθνούς απομόνωσης και του εξευτελισμού, ενώ η Ουκρανία θα πιέσει με την υποστήριξη της Βρετανίας και της διεθνούς κοινότητας.

«Παρά το γεγονός, ότι η αποχώρηση είναι ευπρόσδεκτη, κανένας δεν θα υποτιμήσει τη διαρκή απειλή από τη Ρωσική Ομοσπονδία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Ενδιάμεσες εκλογές: Πήραν και την Αριζόνα οι Δημοκρατικοί – Η Νεβάδα θα κρίνει τον έλεγχο της Γερουσίας

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής» – «Όλα στην ώρα τους»

Μαργαρίτης Σχοινάς εναντίον Ρώμης για μεταναστευτικό: «Μερικά κράτη δεν θέλουν να παρέμβουμε στην παρούσα κρίση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:33