search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:43
MENU CLOSE

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Στην Ελλάδα θα έφευγαν οι τρομοκράτες εάν δεν τους πιάναμε» λέει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού (Photo)

14.11.2022 11:44
suleyman soylu

Την Ελλάδα εμπλέκει στη φονική έκρηξη που συντάραξε την Κωνσταντινούπολη και στέρησε τη ζωή σε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.    

Δήλωσε ευθέως ότι η χώρα μας θα αποτελούσε καταφύγιο διαφυγής για τους τρομοκράτες που αιματοκύλησαν την Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ότι «αν οι τρομοκράτες δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν ήδη διαφύγει στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Σοϊλού τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Δεν δέχτηκαν τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη εδώ και έξι χρόνια». Όπως υποστήριξε, δε, «έχουμε εμποδίσει 200 απόπειρες τρομοκρατίας μόνο φέτος».

Οι δηλώσεις Σοϊλού ήρθαν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ότι έχει συλλάβει συνολικά 46 άτομα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Διαβάστε επίσης

Σεργκέι Λαβρόφ: Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ομολόγησε η βασική ύποπτη σύμφωνα με την αστυνομία – Η στιγμή της σύλληψης (Video)

Μελάνια Τραμπ: Η δικηγόρος της έγινε πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Σλοβενίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:42