search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:49
MENU CLOSE

Δημήτρης Καμπουράκης: Μοιράστηκε αναμνήσεις από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Video)

17.11.2022 12:49
dimitris_kampourakis_new

Αναμνήσεις από τον Νέομβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά και από τον πρώτο εορτασμό που έζησε ως φοιτητής στην Αθήνα, θέλησε να μοιραστεί με τους τηλεθεατές ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Εγώ ήμουν 14 χρονών και ζούσαμε στα Χανιά, στο χωριό. Μας πήρε ο πατέρας μου και φύγαμε από τα Χανιά μέσα, όταν κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας παντού και πήγαμε στο χωριό. Φύγαμε από τα Χανιά και πήγαμε στην Δρακώνα. Και ήμασταν το βράδυ στο καφενείο, όπου ήταν η μοναδική τηλεόραση του χωριού. Ήταν όλο το χωριό στο καφενείο. Ήταν το βράδυ που είχε αδειάσει το Πολυτεχνείο. Και γινόταν ένα ρεπορτάζ της χουντικής τηλεόρασης που έλεγε ότι “ήταν μέσα φοιτητές, τα σπάσανε, οικοδόμοι, αναρχικά στοιχεία” και έδειχναν διαλυμένο το Πολυτεχνείο. Ούτε για νεκρούς, ούτε για τραυματίες, τίποτα…», είπε απευθυνόμενος προς τον συμπαρουσιαστή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, Παναγιώτη Στάθη.

«Από την μία ήταν η τηλεόραση και από την άλλη καμιά ογδονταριά άτομα, σιωπηλά και κοιτάγανε. Δεν μιλάγανε μεταξύ τους. Και γιατί υπήρχε φόβος και γιατί γενικά τι να πεις; Απλώς θυμάμαι ότι μόλις τέλειωσε το ρεπορτάζ και έπεσε το σήμα των ειδήσεων, σηκώθηκε ένας γέρος και είπε: “Δεν πάμε καλά”. Και μετά μούγκα», πρόσθεσε.

«Όταν εγώ ανέβηκα στην Αθήνα, που ήμουν στην πρώτη μεταπολιτευτική γενιά, το 1977-78, η πρώτη προκήρυξη που διάβασα ήταν μια προκήρυξη της Β΄ Πανελλαδικής που ξεκινούσε με την περίφημη φράση “ότι απέμεινε από το Πολυτεχνείο είναι τα συντρίμμια της γενιάς μας», κατέληξε ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε – Οικονόμου για Πολυτεχνείο: «Μην αφήσουμε τον μύθο να γίνει παραμύθι» – «Η πορεία να πάει στη ρωσική πρεσβεία» (video)

Ντέπυ Γκολεμά: Η μεγάλη αποτυχία της χρονιάς είναι το «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά (Video)

Maestro: Η Μαρία βλέπει τη Γιάννα χτυπημένη – Αποκλειστικό απόσπασμα από το σημερινό επεισόδιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:39