search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:56
MENU CLOSE

Τσίπρας: Μέθοδος εξασφάλισης της σιωπής για τη λεηλασία στα δημόσια Ταμεία οι υποκλοπές Μητσοτάκη

18.11.2022 14:59
TSIPRAS289_new

«Επικίνδυνο για την Δημοκρατία» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του σημείωσε πως το αίτημα της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή συνοδεύεται και από το αίτημα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και γι’ αυτό η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαριά, απεύθυνε δε ευρύ προσκλητήριο συστράτευσης, λέγοντας πως «κανείς δεν περισστεύει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα, με αφορμή και αναφορά στην χθεσινή 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου είπε πως κάνει την αυτοκριτική για δήλωση που έχει κάνει στο παρελθόν ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτακη είναι η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

«Ήταν πολύ ελαφρύς εκείνος ο χαρακτηρισμός», σημείωσε, διότι όπως πρόσθεσε, «το βασικό θέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι αν είναι κακή ή χειρότερη αλλά ότι αποδείχτηκε επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία». Έστησε ένα καθεστώς επικίνδυνο για όλους σημείωσε τονίζοντας ότι ελπίζει να μην αποδειχτεί επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του θέλησε να αναδείξει ευκρινέστερα, κάτι που έχει πει και σε πρόσφατη συνέντευξη ότι οι παρακολουθήσεις είναι «μέθοδος διακυβέρνησης του Μητσοτάκη και όχι ατύχημα». Επεκτείνοντας αυτό το σκεπτικό ουσιαστικά είπε πως ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τους γύρω του για να εξασφαλίζει τη σιωπή τους και την ανοχή τους.

Ειδικότερα, σημείωσε πως οι υποκλοπές είναι «μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών» για όλους και κυρίως για τους ανθρώπους γύρω του, ώστε «να εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή τους» στις καθεστωτικές πρακτικές, στην πειρατεία σε βάρος του δημόσιου ταμείου και στις εκτεταμένες πρακτικές λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με τα γαλάζια γκολντεν μπόιζ από τη μία και με τα γαλάζια κοράκια όπως ο Πάτσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρόκειται για «στιγμιαίο αυταρχικό εκτροχιασμό» του Μητσοτάκη, ή μεμονωμένο περιστατικό, αβλεψία ή πρόβλημα ελλείματος των θεσμών αλλά  αποτελεί συγκεκριμένο τρόπο άσκησης της εξουσίας.  «Πρόκειται για άθλια μέσα για να επιβληθεί μια άθλια πολιτική» είπε που γεννά κοινωνικές ανισότητες, «μετατρέπει τους μεσαίους σε φτωχούς, κάνει τους φτωχούς ακόμη φτωχότερους και τους ισχυρούς ακόμη ισχυρότερους».

Μάλιστα σημείωσε ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή τόνισε πως οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη ήταν η «κορυφή του παγόβουνου», εν τούτοις, μετά από όλες τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, «ομολογώ, είπε, πως δεν είχαμε όμως ούτε εμείς διανοηθεί, πόσο βάθος, πόση έκταση και πόση σαπίλα έκρυβε αυτή η υπόθεση».

«Κρύβεται, γιατί ξέρει ότι υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία»

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ήρθε για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Βουλή ώστε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντί να έρθει να απαντήσει, πρόσθεσε, «κρύβεται και να χυδαιολογεί» και εξαναγκάζει «τους υπουργούς που παρακολουθεί να κάθονται στη πρώτη γραμμή και να τον χειροκροτούν».

Για άλλη μια φορά σημείωσε πως ο πρωθυπουργός είναι «ένοχος» και αυτός είναι ο λόγος που δεν έρχεται να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε ειδικότερα, πως ο πρωθυπουργός δεν απαντά στο ερώτημα εάν και η ΕΥΠ εκτός από το Predator παρακολουθούσε τους υπουργούς του γιατί ξέρει ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και επανέλαβε το ερώτημα αν θα ζητήσει από τους υπουργούς του να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ για να φανεί εάν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

«Είναι απλό» είπε και είναι «ο μόνος που μπορεί να το κάνει».

Αντ΄αυτού, συνέχισε, «ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης» μέσα από τις χυδαίες επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους, εξακολουθώντας να προβάλει ως βασικό επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι κάνει ο ανιψιός του.

Προτιμά, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, να εμφανίζεται ως «ένας ανεπαρκής, μειωμένου καταλογισμού πρωθυπουργός», παρά να παραδεχτεί ότι είναι «αδίστακτος». «Εμείς του απαντάμε ότι είναι κάτι χειρότερο από ανεπαρκής και αδίστακτος. Είναι επικίνδυνος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και σε πρόσφατη επίθεση του πρωθυπουργού προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά.

Προκαλεί εντύπωση, είπε, ότι επέλεξε, απρόκλητα, να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του σχετικά με την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τον πρωθυπουργό «τον τάραξε» η γνωστή, όπως είπε και πολλές φορές διατυπωμένη θέση του κόμματος ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να δαπανά 14 δις για εξοπλισμούς την τελευταία διετία και ούτε ένα ευρω να μην πηγαίνει για την ενίσχυση της εγχώριας, της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι στο παρελθόν όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε αυτή τη θέση ουδείς διανοήθηκε να αντεπιτεθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης.

Και στο σημείο αυτό έκανε μια σύνδεση με την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών πως στους φερόμενους υπό παρακολούθηση είναι και το όνομα του διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, κ. Αλεξόπουλου:

«Αναρωτιέμαι, είπε, τι ήταν αυτό που προκάλεσε». Και πρόσθεσε πως «το μόνο νέο στοιχείο που έχει προστεθεί στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι στις αποκαλύψεις των ημερών, ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών βρίσκεται και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος Α. Αλεξόπουλος». Ακολούθως έθεσε το ερώτημα «Είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός να το διαψεύσει; Θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ να μας διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Κοντολέοντα;».

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Απροθυμία των βουλευτών της ΝΔ να εμπλακούν στην υπόθεση «βλέπουν» στο Μαξίμου – Πόσοι είναι οι… γενναίοι

ΗΠΑ: 22 βουλευτές πιέζουν να μην δοθούν τα F-16 στην Τουρκία (Video)

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο καταδίκασε ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής στη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:56