search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:22
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Καταρρέει το αφήγημα Μητσοτάκη – Αποσπασμένοι αστυνομικοί λειτουργούσαν το Predator»

20.11.2022 11:33
syrizalogo

Να απαντήσει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και επίσημα τους Κωστή Χατζηδάκη και Αριστείδη Αλεξόπουλο καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Documento», που συνδέουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με το παράνομο λογισμικό Predator, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως καταρρέει το αφήγημα του πρωθυπουργού και επισημαίνει πως το λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Κάθε Κυριακή οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν και νέα κομμάτια στο παζλ των παράνομων παρακολουθήσεων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι το Predator, όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού δημοσίου, αλλά και ότι αυτοί που το λειτουργούσαν ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα ονοματεπώνυμα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Με δυο λόγια το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό, καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις.

Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: Ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο ;

Αν θέλει να το διαψεύσει μπορεί πολύ απλά να ζητήσει στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο. 

Όσο δεν το τολμά και σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ο σχεδιασμός Ανδρουλάκη μέχρι τα Χριστούγεννα – Συνεντεύξεις Τύπου, ψηφοδέλτια και περιοδείες 

Γεωργιάδης: «Φαντασιοπληξίες τα δημοσιεύματα με τις δήθεν αποκαλύψεις» – «Θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη»

Κουτσούμπας για υποκλοπές: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:20