search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:10
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Κενές θέσεις και οργή για την παρουσία του Μόργκαν Φρίμαν στην αμφιλεγόμενη διοργάνωση (Photos/Video)

21.11.2022 16:56
freeman

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης.

Ωστόσο, χιλιάδες θέσεις παρέμειναν κενές και οι διαμάχες συνεχίστηκαν για διάφορα θέματα που προέκυψαν πριν από την έναρξη του «πιο αμφιλεγόμενου» τουρνουά που έχει γίνει ποτέ.

Την ίδια ώρα, ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν εμφανίστηκε στην τελετή μπροστά σε χιλιάδες άδειες θέσεις, που δεν προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς το BBC επέλεξε να δείξει μια αναφορά για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο μετά από διαμάχες σχετικά με τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, τα δικαιώματα LGBT+ και τους κοινωνικούς περιορισμούς, θεωρήθηκε από το Κατάρ ως ένας τρόπος να βελτιώσει την εικόνα του στην παγκόσμια σκηνή.

Την ίδια ώρα, αναφορές και κατηγορίες για ψεύτικους «οπαδούς» που προσλαμβάνονται από το καθεστώς του Κατάρ για να ξεσηκώσουν τα πλήθη υποστηρίζοντας διάφορα έθνη, είναι κάτι επίσης που η χώρα αρνείται κατηγορηματικά. 

Σε μια αμήχανη στιγμή για τους διοργανωτές της FIFA, επέτρεψαν την απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ στους αγώνες, αφού η βασιλική οικογένεια του Κατάρ άσκησε ισχυρές πιέσεις. 

Οι οπαδοί μπορούν πλέον να αγοράζουν αλκοόλ μόνο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και μπαρ της ζώνης φιλάθλων της FIFA, αλλά εδώ μπορούν να αγοράσουν μια περιορισμένη ποσότητα.

Ο επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έδωσε μια περίεργη συνέντευξη Τύπου στην οποία καταδίκασε τους επικριτές της διοργανώτριας χώρας.

Υποστήριξε ότι ένιωθε «γυναίκα», «μετανάστρια εργαζόμενη», «γκέι», «Ασιάτης», αναφέροντας διάφορες άλλες ταυτότητες, κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ, ακόμη και η τελετή ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις λόγω της εμπλοκής του Φρίμαν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από οκτώ ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά στο πλατό.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Στη Σελήνη, πέντε μέρες μετα την εκτόξευση του, το Artemis 1

Τουρκία: Χερσαία επιχείρηση κατά Κούρδων στη Συρία προανήγγειλε ο Ερντογάν (videos)

Keith Haring: Ο ζωγράφος που έβαλε την ταμπέλα του παντού (Videos/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:10