search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:56
MENU CLOSE

Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κύκλους επί 12 ημέρες (Video)

22.11.2022 15:37
provata-kina-1-new

Viral είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα το βίντεο με το απόκοσμο θέαμα με τα πρόβατα σε αγρόκτημα στην Κίνα να κάνουν αδιάκοπα κύκλους επί 12 συνεχόμενες ημέρες σαν υπνωτισμένα, δίνοντας λαβή για σωρεία θεωριών

Το μυστήριο, όπως όλα δείχνουν, λύθηκε, χωρίς να χρειαστούν εξηγήσεις από Φοξ Μόλντερ και Ντέινα Σκάλι των X-Files, ενώ δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για το… τέλος του κόσμου!

Ερευνητές δίνουν την εξήγηση, η οποία δεν σχετίζεται με την ασθένεια λιστερίωση η οποία μπορεί να προκαλέσει αποπροσανατολισμό στα ζώα και να τα κάνει να διαγράφουν κυκλικές πορείες, καθώς όσα ζώα προσβάλλονται από αυτήν αποβιώνουν σε 48 ώρες.

«Φαίνεται ότι τα πρόβατα βρίσκονταν στο συγκεκριμένο μαντρί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στερεοτυπική συμπεριφορά, με επαναλαμβανόμενους κύκλους λόγω στρες επειδή είναι περιορισμένα», δήλωσε στο Newsweek ο Ματ Μπελ, καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο Hartpury στη Βρετανία.

«Ξεκινούν κάποια και τότε στον κύκλο μπαίνουν και τα άλλα πρόβατα, καθώς πρόκειται για ζώα που ζουν σε κοπάδια, και ενώνονται με τους “φίλους” τους».

«Η κοινωνική συμπεριφορά των προβάτων κυριαρχείται από τη λογική της αγέλης, η οποία ελέγχει τις κινήσεις των ζώων και τα προστατεύει από τα αρπακτικά, παρακινώντας τα να ξεφύγουν από τον κίνδυνο ως ομάδα», αναφέρεται επίσης στο εγχειρίδιο κτηνιατρικής Merck.

Διαβάστε επίσης:

Πολωνία: Η ανερχόμενη στρατιωτική υπερδύναμη της Ευρώπης – Οι αμυντικές δαπάνες και η αγορά της Κορέας

Μεξικό: Σκαρφάλωσε  στην πυραμίδα των Μάγια ενώ απαγορεύεται – Παραλίγο… να τη λιντσάρουν (Video)

Φρίκη στη Γαλλία: 31χρονος βίασε και σκότωσε 14χρονη μαθήτρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:55