search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:01
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ προς Σκυλακάκη: τον Μάρτιο του 2022 έγινε ο πλειστηριασμός του ακινήτου της Ι. Κολοβού

23.11.2022 21:33
ioanna_kolovou_new

«Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας» απαντά η Κουμουνδούρου στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη ο οποίος μιλώντας στη Βουλή σήμερα είπε ότι το ακίνητο της κ. Ιωάννας Κολοβού βγήκε σε πλειστηριασμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ως προς την συγκεκριμένη περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως «μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων» καθώς το σπίτι πλειστηριάστηκε στις 16.3.2022, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, μετά τα όσα είπε ο υπουργός στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από το πότε έγινε ο πλειστηριασμός, και ρωτούν:

– Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;

– Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;

Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν 3 σημεία, «για να τελειώνουν τα ψέματα» όπως λένε:

– «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

– Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κ. Κολοβού δεν έγινε στις 20.3.19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

– Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr (βλ. εδώ) επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη, που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για προσαγωγή του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει με εκφοβισμό και απειλές τον Τύπο

Τσίπρας: «Σε περιμένουμε να γυρίσεις στη θέση σου» – Η υποδοχή που του επιφύλαξαν κάτοικοι της Έδεσσας (Photos/Videos)

Σκυλακάκης για Κολοβού: Επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00