search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:15
MENU CLOSE

«Κιβωτός του Κόσμου» – Η μαρτυρία της μητέρας του 19χρονου που έκανε την πρώτη καταγγελία: «Το παιδί μου τράβηξε τα πάνδεινα»

26.11.2022 13:03
kivotos_tou_kosmou_new

H μητέρα του 19χρονου, του πρώτου παιδιού από την «Κιβωτό του Κόσμου» που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, μίλησε στην ΕΡΤ για τα βιώματα του παιδιού της.

«Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωϊνό στις 7 το πρωί. Το σίγουρο είναι ότι το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα» υποστηρίζει.

Η μητέρα του 19χρονου, αναφέρει πως από την αρχή ήθελε να τηλεφωνήσει στο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταγγέλουν αλλά ο γιός της δεν την άφηνε. Πάντως αναμένεται να καταθέσει και αυτή στην εισαγγελία τις επόμενες ημέρες. Είναι η καταγγελία του 19χρονου, που ξεκλείδωσε και την ολη υπόθεση.

«Ρόλο παιδαγωγού είχαν άτομα νεαρά χωρίς καμία ειδίκευση» καταγγέλει κατά τα άλλα επίσης στην ΕΡΤ, πρωην εργαζόμενος στην Κιβωτό.

Συνολικά 12 μάρτυρες έχουν καταθέσει έως τώρα. Πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται είτε ήδη έχουν φιλοξενηθεί στις δομές της Κιβωτού, είτε για πρώην εργαζόμενους, με κάποιους από αυτούς να επιβεβαιώνουν τα περιστατικά κακοποίησης, όπως ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία, εγκλεισμούς, απομονώσεις.

Ξυλοδαρμούς για ασήμαντες αφορμές καταγγέλει στην ΕΡΤ άλλος φιλοξενούμενος της δομής. Έλεγχος της αστυνομίας γίνεται και στην δομή της Πωγωνιανής για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Γονείς παιδιών που ζουν στη δομή της Καλαμάτας, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε όπλο στο γραφείo της υπεύθυνης, ζητούν να πάρουν τα παιδιά τους.

Πατέρας παιδιού που ζει εκεί καταγγέλλει την κακοποίηση του παιδιού του όταν αυτό ζούσε σε παράρτημα της Αθήνας, σημειώνοντας: «Μου λέει μπαμπά πάρε με από εδώ, με βάζουν τιμωρίες, με βάζουν να καθαρίζουμε, τον έσπρωξε παιδαγωγός και έπεσα από τη σκάλα. Μου ζήτησαν πολλές φορές από την Κιβωτό να πάρω πίσω την καταγγελία».

Εντύπωση προκαλεί ότι σε κάδους ανακύκλωσης κοντά στο παράρτημα της Καλαμάτας βρέθηκαν σκισμένα τιμολόγια και άλλα έγγραφα.

Παράλληλα θα γίνει έρευνα για τις συμφωνίες του ιδρύματος για την παραχώρηση εκτάσεων και κτιρίων.

Στη Χίο η Κιβωτός του Κόσμου καταγγέλλεται ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα για την παραχώρηση μεγάλων εγκαταστάσεων και αρνούνταν να πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό.

«Υπάρχει μεγάλη πικρία για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα που παρά τα έγγραφα που είχα στείλει αρνήθηκαν να συναντηθούμε, ενώ δεν σήκωναν ούτε το τηλέφωνο» δήλωσε σχετικά στην ΕΡΤ ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Μέννης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νέα NAVTEX για επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες


Τραγικό τροχαίο στο Βόλο: 25χρονος οδηγός συγκρούστηκε με αγριογούρουνο και σκοτώθηκε

Κιβωτός του Κόσμου – Νέες σοκαριστικές καταγγελίες: «Αυτοτραυματιζόμουν για να ξεχαστώ – Με είχαν κλείσει σε κλουβί» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33