search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:40
MENU CLOSE

Όσο και να το λιβανίζουν, το «καλάθι» δεν έλυσε το πρόβλημα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2257
24/11/2022
26.11.2022 06:00
kalathi_new

Την πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha επικαλέστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης για να υποστηρίξει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» κερδίζει σταδιακά έδαφος μεταξύ των καταναλωτών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε πίνακες από τη δημοσκόπηση για να γράψει σε tweet του ότι «η υποστήριξη (σ.σ.: του “καλαθιού”) έχει ανεβεί θεαματικά από την προηγούμενη. Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητά του και το προτιμά».

Ωστόσο, από τα ίδια τα στοιχεία που ο υπουργός χρησιμοποίησε προκύπτει ότι το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το «καλάθι» δεν επιτυγχάνει το στόχο της συγκράτησης των τιμών, σχεδόν 7 στους δέκα δεν το χρησιμοποιούν ή το χρησιμοποιούν σπάνια για τις αγορές τους και το 49% πιστεύει ότι τα προϊόντα του καλαθιού δεν καλύπτουν τις βασικές του ανάγκες.

Με αυτά τα νούμερα (και μερικά άλλα που ο υπουργός δεν παρουσίασε) είναι απορίας άξιον πώς μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος με τη λειτουργία του μέτρου.

Διαβάστε επίσης:

Το γραφείο και το διαβατήριο της Ούρσουλα, ο Τσίπρας και ο Σχοινάς

Υψηλό «σκορ» στον τουρισμό και το e-gov, «κάτω από τη βάση» στην εγκληματικότητα και την ακρίβεια

Όχι άλλους «πάτερ Αντώνιους» και «φερόμενους δράστες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:39