search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Κίνα: «Κατάπιε τη γλώσσα του» αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε για τα lockdown (Video)

30.11.2022 12:46
kineziko YPEX

Η εικόνα που εκτυλίχθηκε κατά την ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων από εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες, αν όχι άνευ προηγουμένου.

Ο ανταποκριτής του Reuters ρώτησε: «Δεδομένης της ευρείας εκδήλωσης θυμού και απόγνωσης για την πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του covid, τις τελευταίες μέρες σε όλη την Κίνα, μήπως σκέφτεται η Κίνα να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική και πότε;»

Μετά από 30 δευτερόλεπτα απόλυτης αμηχανίας και αφού ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών Ζάο Λίζιαν κοιτούσε κάποιες σημειώσεις που είχε μπροστά του, είπε: «μπορείτε να επαναλάβετε την ερώτηση

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters επανέλαβε αργά την ερώτηση.

Ακολούθησαν άλλα 17 δευτερόλεπτα αμηχανίας, πριν ο εκπρόσωπος απαντήσει: «Αυτά που αναφέρατε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Κίνα ακολουθεί δυναμική πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του covid», είπε ο κινέζος αξιωματούχος, κλείνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα.

Τόσο η αμήχανη σιωπή, όσο και το περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε μαρτυρούν την κατάσταση στο Πεκίνο, όπου η κινεζική ηγεσία κατέστειλε τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής για τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά αντιλαμβάνεται ότι έχει πλέον συσσωρευτεί πολύς θυμός στον πληθυσμό για τα περιοριστικά μέτρα ώστε να καθίσταται αναγκαία κάποια άλλη προσέγγιση.

Όμως με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται και πάλι, οι κινεζικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα: αν πρέπει να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια με χαλάρωση των μέτρων και τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που μία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλέσει τριγμούς στο σύστημα υγείας…

Διαβάστε επίσης

Γρίπη των πτηνών: Νεκρά σχεδόν 14.000 θαλασσοπούλια στο Περού

Νεκρός στα 37 του τραγουδιστής της κάντρι – Πέθανε λίγες ώρες μετά τον γάμο του (photos/videos)

Μέγκαν Μαρκλ: «Δεχόταν πολλές απειλές για τη ζωή της» – Τι αποκάλυψε πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:32