search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 11:30
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: «Μαγική» Αργεντινή στους «16» – Εκτός το Μεξικό (Videos)

30.11.2022 23:41
moundial argentini655- new

Με μία άκρως πειστική εμφάνιση, η Αργεντινή επικράτησε 2-0 της Πολωνίας στο στάδιο «974» της Ντόχα, πέρασε πρώτη και καλύτερη στους «16» του Μουντιάλ από τον 3ο όμιλο (2 νίκες, μία ήττα) και στην φάση των νοκ άουτ αγώνων θα παίξει με την Αυστραλία (Σάββατο, 3/12 στις 21:00).

Η Πολωνία στάθηκε τυχερή, καθώς στην ισοβαθμία με το Μεξικό (από 4β.) είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (2-2 η Πολωνία, 2-3 το Μεξικό) κι έτσι το 2-1 της ομάδας του Χεράρδο επί της Σαουδικής Αραβίας ήταν απλά μία νίκη… γοήτρου. Η ομάδα του Μιχνιέβιτς προκρίθηκε ως δεύτερη από το γκρουπ και την Κυριακή (4/12, 17:00) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Γαλλία με το νικητή να προκρίνεται στους προημιτελικούς.

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να μη σκόραρε απόψε, καθώς νικήθηκε από την Στσέζνι στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 39΄, ωστόσο, με τη συμμετοχή του έφτασε τα 21 ματς σε τελική φάση Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω του τον αείμνηστο, Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σημαντική βραδιά και για τον Έντσο Φερνάντες, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών και 317 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεκινά με την φανέλα της Αργεντινής σε ματς Μουντιάλ μετά τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το 2006 εναντίον της Ολλανδίας ήταν μόλις 18 ετών και 362 ημερών!

Η Πολωνία απείλησε άμεσα με την ισοφάριση στο 50΄, όταν ο προωθημένος Γκλικ έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ κι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, στην πρώτη κλασική ευκαιρία της ομάδας του Μιχνιέβιτς στο ματς.

Στο 61΄ ο Μακ Άλιστερ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση στην περιοχή, αλλά αυτή την φορά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σ΄ ετοιμότητα τον Στζέζνι. Το ματς κρίθηκε εν πολλοίς στο 67΄ με τον Άλβαρες να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Φερνάντες και με σουτ «εγραψε» το 2-0. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βγήκε τετ-α-τετ με τον Στσέζνι στο 73΄, αλλά αστόχησε.

Το ίδιο έκανε λίγα λεπτά αργότερα και ο Λαουτάρο Μαρτίνες στην τελευταία μεγάλη φάση για την Αργεντινή στο ματς.

Έκανε το καθήκον του το Μεξικό, αλλά έμεινε εκτός

Το Μεξικό έκανε τιτάνια προσπάθεια για να ανατρέψει τη δυσμενή θέση του στην κατάταξη του 3ου ομίλου, αφού πριν τους αποψινούς τελευταίους αγώνες του γκρουπ ήταν τελευταίο, έφτασε κοντά στο στόχο του νικώντας τη Σαουδική Αραβία με 2-1, αλλά υστερούσε της Πολωνίας στα τέρματα (2-2 έναντι 2-3), στην ισοβαθμία που προέκυψε στους 4 βαθμούς.

Το Μεξικό κατέλαβε την τρίτη θέση και η αραβική ομάδα την τέταρτη, αν και πριν την έναρξη των παιχνιδιών ήταν σε πλεονεκτική θέση μετά την παγκόσμια έκπληξη που είχε προκαλέσει με τη νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα.

Η «Τρι» ξεκίνησε δίνοντας φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι από το ξεκίνημα, αφού δεν της αρκούσαν απλά οι τρεις βαθμοί αλλά η νίκη με σκορ, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά τερμάτων από την Πολωνία.

Κατά συνέπεια οι Μεξικανοί μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι και μόλις στο 3ο λεπτό ο Αλ Οβάις έσωσε τους Σαουδάραβες στο τετ α τετ με τον Βέγκα, ενώ στο 25΄ το σουτ του Πινέδα κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Μεγάλη νίκη για την Τυνησία – Επικράτησε της Γαλλίας με 1-0, αλλά αποκλείστηκε (Videos)

Μουντιάλ 2022: Η Αυστραλία απέκλεισε τη Δανία και έφυγε για τους «16» – Νίκη με 1-0 (Videos)

Ανησυχία για την υγεία του Πελέ – Εκτάκτως στο νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 11:29