search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:43
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Αποδοκιμάστηκαν στη Βοστόνη για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του (video)

01.12.2022 10:44
boston_william_kate_new

Δεκτοί με αποδοκιμασίες έγιναν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, κατά την παρουσία τους σε αγώνα μπάσκετ των Σέλτικς στη Βοστόνη την Τετάρτη (30/11).

Όταν το ζευγάρι εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου, ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει, φωνάζοντας «ΗΠΑ! ΗΠΑ!».

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ κάθισαν στο γήπεδο μαζί με τον ιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς. Γουίκι Γκρούσμπεκ και τη σύζυγό του, Εμίλια Φαζαλάρι.

Σάλος με ρατσιστικό σχόλιο της νονάς του Ουίλιαμ – Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα της

Αφορμή για τις αποδοκιμασίες στάθηκαν οι ρατσιστικές δηλώσεις της νονάς του Ουίλιαμ, η οποία έθεσε επίμονες ερωτήσεις για την «καταγωγή» μιας μαύρης ακτιβίστριας σε μια δεξίωση που οργάνωσε η βασιλική σύζυγος Καμίλα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η Ενγκόζι Φουλάνι, διευθύντρια της οργάνωσης Sistah Space που στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε μέσω του Twitter ότι ένα μέλος των υπηρεσιών που περιβάλλουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το οποίο κατονομάζει ως «Lady SH» (εννοώντας τη Lady Susan Hussey), τη ρωτούσε επίμονα «από πού πραγματικά κατάγεται» στη δεξίωση που παρατέθηκε στα ανάκτορα την Τρίτη (29/11).

Στην ανακοίνωσή του, το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει «με τη δέουσα σοβαρότητα» το συμβάν αυτό. «Διατυπώθηκαν απαράδεκτα και πραγματικά λυπηρά σχόλια. Το εν λόγω άτομο θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη του για το κακό που προκάλεσε και αποχώρησε από τον τιμητικό ρόλο του με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μπάιντεν – Μακρόν: Τα «αγκάθια», οι πιθανές διαφωνίες και το μενού της δεξίωσης

ΝΑΤΟ: Φόβοι για ρωσική διείσδυση σε Βοσνία, Γεωργία και Μολδαβία – Ο ρόλος των ΗΠΑ αλλάζει τις ισορροπίες (Videos)

Θλίψη για τον θάνατο της Κριστίν Μακβί, τραγουδίστριας του συγκροτήματος Fleetwood Mac

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:42