search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:14
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: «Θρυλική» πρόκριση για τη Νότια Κορέα, πέρασε μαζί με την Πορτογαλία στους «16» – Αποκλεισμός-«σοκ» για την Ουρουγουάη (Videos)

02.12.2022 19:38
korea_new

Συγκλονιστικό φινάλε επιφύλασσε ο 8ος όμιλος του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με τους Νοτιοκορεάτες να χαμογελούν στο τέλος μαζί με τους Πορτογάλους.

Την ίδια στιγμή, οδυνηρό αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων γνώρισε η Ουρουγουάη, η οποία παρά το γεγονός ότι επικράτησε 2-0 της Γκάνας τερμάτισε στην τρίτη θέση ισοβαθμώντας με τη Νότια Κορέα, έχοντας χειρότερη επίθεση (2 γκολ έναντι 4 των Ασιατών).

Τρομερή Nότια Κορέα

Οι Ασιάτες επικράτησαν (2-1) -με φοβερή ανατροπή στο 90’+1′– κι έτσι πήραν εκείνοι τη 2η θέση πίσω από τους Ίβηρες, καθώς υπερτέρησαν επί της Ουρουγουάης (που την ίδια ώρα νίκησε 2-0 της Γκάνας) στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης.

Ο Όρτα άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′, με τον Γιουνγκ-Γουόν Κιμ να ισοφαρίζει στο 27′ και τον (νεοεισελθόντα) Χι-Τσαν Χουάνγκ να λυτρώνει την ομάδα του Πάουλο Μπέντο στις καθυστερήσεις, χαρίζοντάς της την πρόκρισης στους «16» για 3η φορά στην ιστορία της (2002 και 2010 οι άλλες δύο).

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ινμπέομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού, πέρασε αλλαγή στο 81′ ο Ουί-Τζο.

Αποκλεισμός για την Ουρουγουάη

Η «σελέστε» ήταν ανώτερη από την Γκάνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Ντε Αρασκαέτα (26’, 32’) και κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση, αλλά τελικά αποκλείστηκε μετά το νικητήριο γκολ της Ν. Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία, στο 90’+1’.

Φωνάζουν για δύο πέναλτι που δεν τους έδωσε ο Γερμανός διαιτητής, Σίμπερτ, οι Ουρουγουανοί, στον Νούνιες στο 57’ και στον Καβάνι, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Νότια Κορέα θα αναμετρηθεί στους «16» με μια εκ των Βραζιλίας ή Ελβετίας (το πιθανότερο είναι να παίξει με τη σελεσάο), ενώ η Πορτογαλία μπορεί να αναμετρηθεί με μια/έναν εκ των Ελβετίας / Σερβίας / Καμερούν.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Στους «16» Ιαπωνία, Μαρόκο, Κροατία και Ισπανία – Όλα τα highlights (Videos)

Μάικ Τάισον: Θα προστατεύσει τον Μέσι σε περίπτωση που ο Κανέλο κάνει πράξη τις απειλές του

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος – Τι απαντά ο ίδιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52