search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Νέος συναγερμός στην Μαδρίτη: «Αιματοβαμμένο πακέτο» στην ουκρανική πρεσβεία

02.12.2022 16:28
madrid

Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, αφού έλαβε ένα «αιματοβαμμένο δέμα» παρόμοιο με αυτό που στάλθηκε σε άλλες πρεσβείες στο εξωτερικό, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το περιστατικό έρχεται μετά από αποστολή έξι παγιδευμένων με εκρηκτικά επιστολών σε στόχους υψηλού προφίλ στην Ισπανία που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του Υπουργού Άμυνας, ενός κατασκευαστή όπλων, μιας αεροπορικής βάσης και ενός ευρωπαϊκού κέντρου δορυφόρων.

Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά παγιδευμένων επιστολών που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος», ανέφερε ο Νικολένκο, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δώσει εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Ο Νικολένκο δήλωσε ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά από την πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Επισήμως Ρώσος πολίτης ο Σνόουντεν – Πήρε το διαβατήριο του

DW: «Λιώνουν οι πάγοι» ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία – Το Κάιρο προτιμά την Ελλάδα

Netflix: Χάρι και Μέγκαν βάζουν «φωτιά» με την κυκλοφορία του τρέιλερ – Η αναζωπύρωση της κόντρας με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:21