search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:48
MENU CLOSE

Ο βαρύς αχός για το… «crap» και η συγγνώμη Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2258
01/12/2022
02.12.2022 20:00
mitsotakis LSE- Londino- new

Αχός βαρύς σηκώθηκε από μια αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο LSE κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Αφορμή για τις αντιδράσεις ήταν η χρήση της λέξης «crap» από τον πρωθυπουργό για να περιγράψει την άποψή του για την έκθεση των RFS που κατέταξε την Ελλάδα στην 108η θέση σχετικά με την ελευθερία του Τύπου. Συγκεκριμένα ο Μητσοτάκης είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «υπήρχε μία έκθεση από μία ΜΚΟ που είχε την Ελλάδα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Το Τσαντ ήταν 105ο. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι “crap”. Συγχωρέστε με για τη γλώσσα μου».

Κατ’ αρχάς, ας σημειώσουμε ότι η λεξούλα αυτή δεν είναι και… πολύ ευγενική, καθώς αυτολεξεί μεταφράζεται στα ελληνικά ως «σκ@τ@» και ο Μητσοτάκης το ξέρει, εξ ου και ζητά συγγνώμη. Ωστόσο η χρήση της είναι αρκετά διαδεδομένη, ιδίως στον προφορικό λόγο, όταν κάποιος θέλει να καταδείξει τη μεγάλη απαξία του για κάτι, οπότε μεταφράζεται ως «μεγάλη ανοησία», «μπούρδα» κ.λπ.

Ως εκ τούτου, αν και η χρήση της συνιστάται να αποφεύγεται σε δημόσιες ομιλίες, εν πάση περιπτώσει ήταν σωστή στο πλαίσιο της συνολικής τοποθέτησης του πρωθυπουργού, ο οποίος ήθελε να καταδείξει πόσο απορρίπτει την έκθεση των RSF.

Διαβάστε επίσης:

Το «είσαι ό,τι δηλώσεις» πρέπει να πάρει ένα τέλος

Τσίπρας σε πολίτη με «προφητικές ικανότητες»: Πες μου ποιος θα κερδίσει το Μουντιάλ να το παίξω (Video)

Η ενθουσιώδης υποδοχή του Τσίπρα στο Κιλκίς – «Θέλουμε όλοι να σε φιλήσουμε – Εσείς θα βγείτε πρώτος» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 23:45