search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Το «είσαι ό,τι δηλώσεις» πρέπει να πάρει ένα τέλος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2258
01/12/2022
02.12.2022 19:49
mko 360 evros

Μέσα σε έναν χαμό διάχυτης βίας – για την οποία έχουμε γράψει αναλυτικά και πρόσφατα – και παντοειδούς κακοποίησης παιδιών προκύπτουν όλο και πιο ανησυχητικά φαινόμενα εκμετάλλευσής τους για διάφορους απίστευτους λόγους.

Πριν από καιρό μια μη κυβερνητική οργάνωση διέδωσε ότι ανάμεσα σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε «ελληνικό έδαφος» στον Έβρο περιλαμβανόταν και η «μικρή Μαρία», η οποία πέθανε από τσίμπημα σκορπιού. Θρήνος, οδυρμός (και για τους 38 και για τη «Μαρία») και διεθνές ρεζίλεμα της χώρας, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι η υπόθεση είναι μούφα και, μεταξύ άλλων, ξεφτιλίστηκε και το «Spiegel» που την υιοθέτησε. Τώρα η οργάνωση ελέγχεται για μαύρο χρήμα κ.λπ.

Σε άλλη, πιο πρόσφατη και πολύ πιο τρανταχτή υπόθεση, δεκάδες – αν όχι χιλιάδες – πολίτες, πλούσιοι και φτωχοί, προσέφεραν εκατομμύρια σε έναν άλλο μη κυβερνητικό οργανισμό, με «εκκλησιαστική» σφραγίδα, όπου ο αυτοδιαφημιζόμενος ως… Νώε ιερέας είχε στήσει μια ολόκληρη επιχείρηση, της οποίας πολλές πτυχές βγαίνουν τώρα στον αέρα και προκαλούν οργή. Η οργάνωση και ο ιδρυτής της ερευνώνται για πλήθος παρανομιών και μένει να αποδειχτεί πόσες απ’ αυτές ισχύουν.

Η προστασία των παιδιών δεν είναι, δυστυχώς, μόνο μια κορυφαία προτεραιότητα της κοινωνίας και του κράτους, αλλά και ένα πεδίο εύκολης κονόμας και προώθησης διαφόρων ειδών σκοπιμοτήτων.

Στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευσή τους για αλλότριους σκοπούς – η οποία από μόνη της συνιστά κακοποίηση των παιδιών και εξαπάτηση των πολιτών – συνοδεύεται και από την άσκηση σωματικής βίας, τότε το πράγμα χοντραίνει και αποκαλύπτει δύο πράγματα: τα κενά του κράτους και την απουσία ελέγχων για το τι είναι και τι κάνει ο καθένας σε αυτήν τη χώρα, και μάλιστα δημοσίως.

Προφανώς το «είσαι ό,τι δηλώσεις» πρέπει να πάρει ένα τέλος…

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε πολίτη με «προφητικές ικανότητες»: Πες μου ποιος θα κερδίσει το Μουντιάλ να το παίξω (Video)

Ο Μίνως Μάτσας έκατσε στο πιάνο και αφιέρωσε ένα τραγούδι στην Όλγα Κεφαλογιάννη (videos)

ΠΑΣΟΚ: Πότε ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια – Οι απαντήσεις που περιμένει ο Ανδρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58