search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:51
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Να απαντήσουν Μητσοτάκης – Βλάχου αν ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων»

03.12.2022 19:33
syriza 543- new

«Ξεκάθαρες» απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας».

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος; Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας; Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος;», ρωτά η Κουμουνδούρου.

«Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια», επισημαίνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στη λίστα των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για 14 κοινά πρόσωπα στις λίστες ΕΥΠ και Predator, τα οποία όπως αναφέρει «καταδεικνύουν τον ενιαίο εγκέφαλο».

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: «Η ιλαροτραγωδία “κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών” συνεχίζεται»

Απόφαση του ΣτΕ «ξηλώνει» τις διατάξεις Θεοδωρικάκου για τη λειτουργία των Δήμων

Μητσοτάκης: Στόχος οι κοινές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47