search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:32
MENU CLOSE

Άστον Κούτσερ για τη μάχη του με το αυτοάνοσο – «Ξύπνησα μια μέρα και δεν μπορούσα να δω» (Videos)

07.12.2022 11:11
aston_koytser-new

Για τη μάχη που δίνει με ένα αυτοάνοσο νόσημα μίλησε ο Άστον Κούτσερ, μια σπάνια αθένεια για την οποία μίλησε για πρώτη φορά λίγους μήνες πριν, κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του «Running Wild with Bear Grylls: The Challenge» του National Geographic

Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός, η πάθηση αυτή εμφανίστηκε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια με τον ίδιο να την αντιμετωπίζει κρυφά για πολύ καιρό, επηρεάζοντας την ακοή, την όραση, καθώς και την ικανότητά του να περπατά.

Απόσπασμα της συνέντευξής του προβλήθηκε στην εκπομπή Happy Day

Τι είναι η αγγειίτιδα – Τα συμπτώματα

Η αγγειίτιδα από την οποία πάσχει ο ηθοποιός είναι μια φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα και τους ιστούς.

Όπως διηγήθηκε ο 44χρονος ηθοποιός σε εκπομπή του CBS  «χτυπήθηκε» ξαφνικά από την ασθένεια, η οποία πιστεύεται ότι είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

«Ξύπνησα μια μέρα και είχα προβλήματα όρασης [και] δεν μπορούσα να δω», είπε ο ηθοποιός, στον δρ. Agus, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γιατρούς και βιοϊατρικούς ερευνητές στον κόσμο.

«Μου πείραξε την ακοή, η οποία επηρέασε την ισορροπία μου και δεν μπορούσα να περπατήσω. Είχα αγγειίτιδα – την οποία γνωρίζετε πολύ καλά» είπε μεταξύ άλλων.

«Υπάρχει ένα στάνταρ που συνηθίζεις στη ζωή σου, όπως το να μπορείς να βλέπεις καθαρά. Και ξαφνικά, δεν μπορείς να δεις» πρόσθεσε.

Η σπάνια ασθένεια που μπορεί να αποβεί μοιραία

Η ασθένεια, η οποία επηρεάζει λιγότερους από 200.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο, εξαφανίστηκε τελικά, αφού όμως τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο Κούτσερ πρόσθεσε ότι είχε μια «σούπερ σπάνια μορφή» της νόσου, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις περνά μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες μόλις γίνουν αισθητά τα πρώτα συμπτώματα.

Επιπλέονη, τόνισε ότι νιώθει τυχερός που ζει, καθώς ήθελε πίσω τη ζωή του και πάλεψε γι΄αυτό. Δεν άφησε την ασθένεια να τον ρίξει και μάλιστα έτρεξε στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα.

Το κακό είναι ότι η ασθένεια συχνά δεν εντοπίζεται λόγω της μη περιγραφικής φύσης των αρχικών συμπτωμάτων της – που περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό και απώλεια βάρους – τα οποία συχνά ισχύουν για πολλές άλλες ασθένειες, κάτι που κάνει τους γιατρούς να μην την υποψιάζονται αμέσως.

Η αγγειίτιδα η οποία επιτίθεται σε φλέβες, αρτηρίες και μικρά τριχοειδή αγγεία, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Ο θάνατος μπορεί να επέλθει όταν η φλεγμονή στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία και περιορίζει τη ροή του αίματος προκαλώντας βλάβες στα όργανα ή δημιουργώντας ανευρύσματα.

Εάν το ανεύρυσμα σκάσει, μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία και να οδηγήσει στο μοιραίο.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός μοιράστηκε μια συγκινητική στιγμή με τον δίδυμο αδερφό του, Μάικλ, ο οποίος γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς σε ηλικία 13 ετών.

Ο Κούτσερ είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μίλα Κούνις και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Ντίνος Καρύδης: «Η σύνταξη έγινε χαρτζιλίκι – Αν δεν ήταν η κόρη μου, Σμαράγδα δεν θα είχα ούτε για το νοίκι»

Έλενα Φερεντίνου: Το τρυφερό στιγμιότυπο με τον Νίκο Καρβέλα και τον γιο τους (Photo)

Μποφίλιου: Η συγκλονιστική περιγραφή για την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος – «Τον καλούσα ασταμάτητα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:30