search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:48
MENU CLOSE

Γερμανία: Ακροδεξιοί σχεδίαζαν πραξικόπημα με εισβολή στην Μπούντεσταγκ – 25 συλλήψεις

07.12.2022 10:19
budenstag

Σε μεγάλη επιχείρηση με στόχο την διάλυση πυρήνα στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης (7/2) η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, η συγκεκριμένη ομάδα σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Το εξτρεμιστικό κίνημα Reichsbürger βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871.

«Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μήνυμα από το Κογκρέσο στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις – «Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν κάνουν παραβιάσεις» (Video)

ΗΠΑ: Ένοχος για φορολογικές απάτες ο Οργανισμός Τραμπ

ΕΕ: Eπιδιώκει τη διατήρηση των εύθραυστων ισορροπιών στα δυτικά Βαλκάνια – «Κλειστή η πόρτα» για τη Ρωσία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:25