search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:51
MENU CLOSE

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Πολύ υψηλοί τόνοι, πέταξε το γάντι για πρόταση δυσπιστίας (Video)

08.12.2022 15:25
mitsotakis-12-new

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους κινήθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την ασφάλεια των επικοινωνιών και την ΕΥΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια μάλλον πρωτοφανή κίνηση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ένταση που επικρατεί στην κοινότητα των Ρομά μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε 16χρονος από άνδρα της ΔΙΑΣ, ότι οργάνωσε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, επικαλούμενος, μάλιστα, δήλωση της τότε γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.

Σε ίδιο τόνο, αρνήθηκε ότι παρακολουθούσε υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, και τον Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει αν γνωρίζει ότι επί πρωθυπουργίας του, η ΕΥΠ παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους και ανώτατους δικαστικούς, κατηγορώντας τον για «ψέμα» ότι δεν υπήρχαν τέτοιες παρακολουθήσεις, μετά την περίπτωση του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Ποινικού Κώδικα, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα. Δεν το είπα εγώ, αλλά ο δικός σας υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κοντονής, που βγαίνει και σας κατηγορεί. Σας κατηγορεί ότι κάνατε την ενεργητική δωροδοκία από κακούργημα, πλημέλημμα. Τι άλλη απόδειξη θέλετε επιτέλους;».

Μάλιστα, είπε ότι «δεν έχω κάνει ποτέ αγωγή σε δημοσιογράφους. Αν έκανα μήνυση ή αγωγή, εκεί θα βλέπαμε τι θα ακούγαμε… Εδώ έγινε το ανάποδο, έκανε σε εμένα αγωγή ο κύριος Βαξεβάνης, θίχτηκε επειδή είπα την αλήθεια. Ότι το 2016 στήθηκε ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα. Και αποδείχτηκε πως διακινήθηκαν 10 εκατ. δολάρια για τον σκοπό αυτό και ο κ. Βαξεβάνης ήταν ο δημοσιογραφικός υπαίτιος».

Στο ίδιο μοτίβο και εντείνοντας την επίθεσή του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «μιλήσατε για άθλιες πολιτικές που θέλουν άθλιες μεθόδους. Αν έψαχνα να βρω κάποια δήλωση που να αποτυπώνει στο μυαλό μου τον ορισμό της πολιτικής αθλιότητας, θα σας έλεγα την κουβέντα σας στην Κοζάνη, αν κλέψεις σπίτια γίνεσαι βουλευτής, αν κλέψεις 20 ευρώ σε πυροβολούν».

Υπερασπιζόμενος, δε, της απόφασής του η ΕΥΠ να υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού, υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει και ο Ανδρέας Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «δεν θεωρούμε πως η ΕΥΠ πρέπει να μετατραπεί σε μη κυβερνητική υπηρεσία. Είμαστε χώρα με εθνικούς κινδύνους και απαιτούμε από την ΕΥΠ να αναλαβει δράσει στα καθορισμένα πλαίσια δράσης της. Η ισορροπία που έχουμε πετύχει μεταξύ προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων και της δυνατότητας που δίνουμε στην ΕΥΠ να χρησιμοποιεί εργαλεία νόμιμων συνακροάσεων, είναι ενδεδειγμένη».

Επίσης, «πέταξε το γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις αναφορές του Α. Τσίπρα για τα όσα έχουν πει για το θέμα των παρακολουθήσεων ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι «κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας, να διαπιστώσετε πόσο ομογενής είναι η ΚΟ της ΝΔ. Την τελευταία πρόταση δυσπιστίας την κάνατε για έναν χιονιά, αν πιστεύετε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατίας κάντε και πάλι».

Στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λέει ψέματα ότι το Predator λειτουργούσε στο γραφείο του, ενώ απαίτησε από τον Α. Τσίπρα να του πει πώς γνωρίζει -αν γνωρίζει- ότι παρακολουθούταν ο Α/ΓΕΕΘΑ, προσθέτοντας ότι ο μόνος που μπορεί να ψάξει όλα τα στοιχεία, χωρίς απόρρητο, είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγο και κλείνοντας τη συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Καμπανάκι» για την οικονομία λόγω «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» – Ποιοι λένε για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Αιχμές Σαμαρά για το θέμα των υποκλοπών: «Το απόρρητο δεν μπορεί να αποτελεί μια βολική δικαιολογία»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να επιλύουν με διπλωματικό τρόπο τις διαφορές τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:49