search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Πυροβολισμός 16χρονου: Μέλος της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός σύμφωνα με καταγγελία (Videos)

08.12.2022 16:50
omada_dias_new

Στην εκτίμηση πως η επίθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη είχε ρατσιστικά κίνητρα προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος.

Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.

Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».

«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική… για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας: «Eντελώς αθώος» o αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Δίκη για το Μάτι: «Ήρθαμε διακοπές στην Ελλάδα – Πήρα σε μαύρους σάκους την οικογένειά μου»- κατεθεσε μάρτυρας από την Πολωνία

Αστυνομική επιχείρηση κατά των Ρομά στη Δυτική Αττική μετά τα χθεσινά επεισόδια (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:22