search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:41
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Στα «κόκκινα» η αντιπαράθεση – Γιατί αγωνιά η ΚΟ της ΝΔ

09.12.2022 09:42
mitsotakis_new

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδείχθηκε η χθεσινή μέρα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αφού τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην Βουλή με αφορμή το θέμα των υποκλοπών δημιούργησαν εντυπώσεις και μάλλον περιέπλεξαν τα πράγματα απ’ ότι τα ξεκαθάρισαν.

Παράλληλα έδειξαν και το πώς θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος όποτε και αν στηθούν οι κάλπες.

Η αποχώρηση του πρωθυπουργού από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής κατά την διάρκεια της χθεσινής συζήτησης πάγωσε τους βουλευτές της ΝΔ καθώς όλοι αντελήφθησαν ότι με την κίνηση του αυτή ο πρωθυπουργός θα συντηρούσε το θέμα στην επικαιρότητα για πολύ καιρό ακόμα.

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί εάν αποδειχθεί πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς και την ηγεσία του στρατεύματος δημιούργησε εντυπώσεις και έφερε ανησυχία στην πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Αρκετοί βουλευτές έλεγαν μάλιστα ότι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν τον προστάτευσαν από τους διαδικαστικούς ελιγμούς του Αλέξη Τσίπρα μέσα στην Βουλή ούτε τον είχαν προετοιμάσει κατάλληλα με επιχειρήματα και ντοκουμέντα προκειμένου  να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το κυβερνητικό αφήγημα ήταν ιδιαίτερα αδύναμο παρά το γεγονός ότι στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ο οποίος επενδύει πολύ σε αυτό το θέμα– θα εμφανιστεί προσδοκώντας να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το τέλος της συζήτησης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτιόντουσαν τι πραγματικά θα συμβεί εάν προκύψουν στοιχεία από την ΑΔΑΕ και τους παρόχους που να δείχνουν ότι τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Η οργισμένη απάντηση του πρωθυπουργού ότι «κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και, πάντως, εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των επισήμων καναλιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα εθνικής ασφάλειας. Τελεία και παύλα. Και δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία» δεν έκλεισε το θέμα αφού στην πραγματικότητα  ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «δεν ήξερε».

Αλλά και  τα όσα είπε και για τον Κωστή Χατζηδάκη μπορούν να ερμηνευθούν ποικιλοτρόπως. «Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτo ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα; Αυτά θα μάθαινα; Σκεφτείτε το λίγο», ανέφερε σε έντονο ύφος ο Πρωθυπουργός.

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σημείωναν ακόμα ότι οι παρεμβάσεις Καραμανλή-Σαμαρά για το θέμα των υποκλοπών προφανώς και δεν βοήθησαν στην όλη διαδικασία καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση τις επικαλέστηκε αρκετές φορές.

«Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από βροχή αλλά από την παράταξή σας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος  για την επίκληση του απορρήτου.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Ισπανία για τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9

«Βέλη» κατά Μίμη Ανδρουλάκη για το νέο του βιβλίο για το Πολυτεχνείο από 15 μέλη της τότε ΚΝΕ

Νέες ρουκέτες Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: Παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:41