search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:27
MENU CLOSE

Χαμόγελο του Παιδιού: Λειτουργούμε με τους θεσμούς του κράτους- Είμαστε διαθέσιμοι για κάθε έλεγχο (Photos/ Video)

12.12.2022 17:04
xamogelo giannopoulos – new

Απαντήσεις σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», όπου αφήνονταν αιχμές για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Οργανισμού έδωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος, μαζί με στελέχη του Χαμόγελου του Παιδιού, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μιλήσουν για την επικείμενη έρευνα των Αρχών, τις αναφορές στο πλεόνασμα των 6.2 εκατομμυρίων ευρώ, τα ακίνητα του Οργανισμού, τον λογαριασμό σε Ελβετική Τράπεζα και άλλα σκέλη του ρεπορτάζ.

Απαντώντας στα σημεία του δημοσιεύματος ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, αφού έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, ανέφερε:

-Αναφορικά με τον έλεγχο που υποστηρίζει το δημοσίευμα ότι πρόκειται να γίνει: «Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε ελέγχου, καθώς διαχρονικά και τακτικά αποζητούμε και δεχόμαστε ελέγχους από κρατικούς φορείς»

-Αναφορικά με την εξωστρέφεια του Οργανισμού: «Τα στοιχεία του δημοσιεύματος έχουν αντληθεί από όσα μόνοι μας δημοσιεύουμε. Ετησίως δημοσιεύουμε τους ισολογισμούς μας και και δυο φορές τον χρόνο τα στρατιωτικά όλων των υπηρεσιών και δράσεων»

-«Το ότι απολύσαμε κάποιους επειδή επιχείρησαν να κακοποιήσουν παιδί, μας βάζει στη θέση των κατηγορουμένων, γιατί αυτοί οι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε συνδικαλιστικούς φορείς»

Την τελευταία Πιστοποίηση του Οργανισμού την έχουμε πάρει από το υπουργείο Εργασίας, την κυρία υπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και έχει ισχύ ως το 2024».

-Για τον μειωμένο αριθμό παιδιών που στηρίχθηκαν από το 2021, ο προεδρος του Οργανισμού δήλωσε πως ο βασικός λόγος του μειούμενου αριθμού είναι η πανδημία της Covid-19.

-Για την «μη επαρκή στελέχωση των σπιτιών του Οργανισμού», ο πρόεδρος του ΔΣ υποστήριξε πως ο Οργανισμός απασχολεί μια 16μέλη ομάδα διαφόρων ειδικοτήτων σε κάθε σπίτι.

-Θέλοντας να απαντήσει στο σημείο του δημοσιεύματος του Βήματος που κάνει λόγο για αναφορές γονέων για παράνομη παρακράτηση των παιδιών τους από το Χαμόγελο, ο Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε πως όσα παιδιά βρίσκονται στον Οργανισμό πήγαν κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών και δικαστικών αποφάσεων.

Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στο πλεόνασμα των 6.2 εκατομμυρίων ευρώ, ο Κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως αυτό επαρκεί μόλις για 5 μήνες, αφού το 2021 οι ετήσιες δράσεις του Οργανισμού κόστισαν 15.5 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λογαριασμό σε Ελβετική Τράπεζα, ο πρόεδρος του Οργανισμού υποστήριξε πως «Το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών. Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού μιλώντας για το δημοσίευμα, είπε: «Κάποιοι ξεχνάνε. Δεν ξεκινήσαμε από φιλανθρωπικές διαθέσεις. Πριν από 27 χρόνια πέθανε ο γιος μου και έγινε πράξη η τελευταία επιθυμία του. Ξέρετε τι έχω τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Φάνηκε μέσα από αυτό το δημοσίευμα σαν να έκανε κομπίνα ο γιος μου για να με βάλει μέσα κι εμένα. Μέσα από την προσπάθεια του Χαμόγελου αναδείχθηκε όλο το θετικό αυτής της χώρας. Δεν είναι όλοι απατεώνες σε αυτή τη χώρα. Για αυτό κι εμείς ξεκινήσαμε από την διαφάνεια από τα πρώτα χρήματα που μπήκαν. 27 χρόνια μετά, με έχουν ψάξει, με έχουν ξαναψάξει. Έχουν δοθεί στο παρελθόν μέχρι και εντολές να κλείσει το Χαμόγελο. Δεν φοβήθηκα ποτέ. Λειτουργούμε πάντα μέσω των θεσμών του κράτους. Λειτουργούμε με τους θεσμούς, συμπληρώνοντας τους θεσμούς και όχι υποκαθιστώντας. Αν δεν λειτουργήσουν οι θεσμοί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Δεν είμαστε δομή, δεν είμαστε ίδρυμα. Τα παιδιά δεν είναι τρόφιμοι».

Τι ανέφερε το επίμαχο δημοσίευμα

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα το «Χαμόγελο» παρουσιάζει συνολικά έσοδα 10 με 14 εκατ. ευρώ ετησίως, με πλεόνασμα 6,2 εκ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα υπάρχει γκρίνια για τον ΕΝΦΙΑ των 70.335 ευρώ που καλείται να πληρώσει για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Κυριακή το «Χαμόγελο του Παδιού» εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο αντιδρά στο δημοσίευμα που αφήνει αιχμές για τα οικονομικά του φορέα.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στο Μαρούσι: Συγκλονισμένη δηλώνει η οικογένεια της 17χρονης – «Μία υπέροχη φιλία που δυστυχώς παρεκτράπη» (Videos)

Νίκος Παππάς: Έτσι του «έφαγε» η Σλοβάκα καλλονή τα 880 ευρώ

Αργίες 2023: Πότε πέφτουν – Πόσα τριήμερα έχει το νέο έτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:26