search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:14
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Στο γκαράζ του σπιτιού της συνελήφθη ο σύντροφός της – Η μυστική επιχείρηση των βελγικών αρχών

12.12.2022 15:31
Kaili-Tzorgi_new

Ειδική επιχείρηση στήθηκε για τη σύλληψη του Ιταλού συντρόφου της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, των οποίων το σπίτι τέθηκε υπό διαρκή παρακολούθηση από τις βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Le Soir, άνδρες των ειδικών μονάδων της βελγικής αστυνομίας περίμεναν υπομονετικά, αλλά και διακριτικά κρυμμένοι από τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφο της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να εξέλθει του σπιτιού στην οδό Wiertz, στην καρδιά της συνοικίας των ομογενών των Βρυξελλών, καθώς η κοινοβουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή δεν επέτρεπε στην αστυνομία να εισέλθει στον χώρο.

Μόλις ο Φραντσέσκο Τζόρτζι βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Μάλιστα, φαίνεται πως η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Le Soir, η μυστικότητα των επιχειρήσεων των βελγικών αρχών ήταν σε ύψιστο επίπεδο, με τον φάκελο να φέρει την ένδειξη «εμπάργκο» και τα ευρήματα να μην καταχωρίζονται στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές

Η σύλληψή του συντρόφου της Ελληνίδας ευρωβουλευτού ήταν η αρχή από μια σειρά συνολικά 16 ερευνών σε διάφορες περιοχές των Βρυξελλών, ενώ οι έρευνες για την Εύα Καϊλή και τον Φραντέσκο Τζόρτζι πραγματοποιούνται και στην Αθήνα, καθώς δεσμευμένα είναι πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και των στενών της συγγενών, των γονιών της, της αδελφής της και του συντρόφου της, μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Οι βελγικές αρχές κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα και με επικεφαλής έναν 66χρονο εισαγγελέα ο οποίος έχει ειδικότητα τα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς . Έτσι πραγματοποιήθηκε η έρευνα που σχεδιάστηκε από τον περασμένο Ιούλιο και εκτυλίχθηκε την 9η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τέσσερις συλλήψεις – ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καΐλή.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον «μεγεθυντικό φακό» του εισαγγελέα Μάικλ Κλέις, ο οποίος ήταν δικηγόρος για 20 χρόνια πριν να γίνει εισαγγελικός λειτουργός, δεν σταματά ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ίδιο να εμφανίζεται άτεγκτος και «σκληρό καρύδι» που δεν λυγίζει σε πιέσεις.

H μάχη κατά της διαφθοράς είναι η ειδικότητά του, λένε όσοι γνωρίζουν στις Βρυξέλλες τον εισαγγελέα, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο να συγγράφει αστυνομικά βιβλία.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: «Υπόγεια, ρυπαρά δίκτυα» με σκοπό «τη μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο» (video)

Τσίπρας: Ο «μετά Χριστόν Προφήτης» Ανδρουλάκης και οι 156 συνένοχοι της ΝΔ (videos)

Εύα Καϊλή: Τι δηλώνει στο πόθεν έσχες – Πότε εκτινάχθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις της (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:14