search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:11
MENU CLOSE

Τσίπρας: Ο «μετά Χριστόν Προφήτης» Ανδρουλάκης και οι 156 συνένοχοι της ΝΔ (videos)

12.12.2022 14:29
tsipras_open1212_ new

Πολύ πιο εύκολο είναι να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη ΝΔ, δεν μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον «ωτακουστή» του, «θα ήταν αδιανόητο» εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδας».

Ωστόσο, έκρινε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καθυστερήσει να χαράξει στρατηγική για την επόμενη μέρα, όπως άργησε και να κάνει κινήσεις σε σχέση με την κ. Εύα Καϊλή την οποία τώρα καταγγέλλει ως «Δούρειο Ίππο». Στην πολιτική σημείωσε έχει μεγάλη σημασία το τάιμιγνκ. Σωστά, είπε, είναι όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης για την κ. Καϊλή, ότι είναι «Δούρειος Ίππος» αλλά «πρέπει να τον ανακαλύπτει νωρίς, πριν αλωθεί η Τροία», διότι μετά γίνεσαι «μετά Χριστόν Προφήτης, δεν έχει πολύ μεγάλη αξία».

Ειδικότερα, ερωτηθείς γιατί όλο αυτό το κλίμα στην κοινωνία το οποίο περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις απάντησε πως «δυστυχώς το κλίμα στην ελληνική κοινωνία είναι κλίμα απογοήτευσης». Και πάντως, πρόσθεσε, πως «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αυτό το άνετο προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο κυβερνητικό κόμμα».

«Θα είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση», η ερχόμενη κάλπη, «με την απλή αναλογική για πρώτη φορά», σημείωσε και υπογράμμισε πως «αυτό που θα βαρύνει τελικά στην διαμόρφωση του αποτελέσματος θα ‘ναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη».

«Αν πάνε νέοι που παλιότερα απείχαν, ή αυτοί που λένε “βρε αδερφέ δεν βγαίνει τίποτα με την πολιτική”». Είναι, είπε, «δική μας ευθύνη να πειστούν όχι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν τα ‘χει κάνει καλά», διότι ο κόσμος το βλέπει στην τσέπη του και συγκρίνει πώς ζούσε παλιότερα. Αλλά «για τη δυνατότητα που υπάρχει η χώρα να πάει καλύτερα, το εισόδημα να βελτιωθεί, οι κοινωνικές ανισότητες να αμβλυνθούν, η δικαιοσύνη -με την ευρύτερη έννοια- να επιστρέψει»Τότε είπε, «νομίζω θα έχουμε πολύ μεγάλες εκπλήξεις στο εκλογικό αποτέλεσμα».

Με αφορμή το ζήτημα της απλής αναλογικής τόνισε πως «το βασικό επιχείρημα Μητσοτάκη είναι το θέμα της σταθερότητας», αλλά υπονόησε δε θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. «Με όλα όσα συμβαίνουν, με την ασέλγειά του στους θεσμούς, με το ότι δεν έχει κυβερνητικό εταίρο, η απλή αναλογική θέλει κυβερνητικό εταίρο, πώς μπορεί να συνεργαστεί με αυτόν που παρακολουθούσε, θα πάει ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον “ωτακουστή” του;».

Κατά συνέπεια εκτίμησε πως είναι «πολύ πιο εύκολο  το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη ΝΔ».

«Υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με τις εξελίξεις» είπε καθώς «στην πολιτική έχει πολύ μεγάλη σημασία το τάιμινγκ». Και εξήγησε:

«Όλα όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης για την κ. Καϊλή, ότι ήταν “Δούρειος Ίππος” κ.λπ. είναι σωστά, το θέμα είναι ότι τον “Δούρειο ίππο” πρέπει να τον ανακαλύπτεις πριν αλωθεί η Τροία, γιατί μετά, πώς το λένε μετά Χριστόν Προφήτης, δεν έχει πολύ μεγάλη αξία. Βέβαια και άργησε, αλλά έχει αργήσει γενικότερα να αποκτήσει και στρατηγική για την επόμενη μέρα και το πού θα πάει η χώρα».

«Εγώ πιστεύω», συνέχισε, ότι «όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου – υπάρχουν δημοκρατικές δυνάμεις και στη Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να βάλουν μια κόκκινη γραμμή. Η χώρα περνάει πολύ μεγάλες δυσκολίες, δεν υπάρχει αμφιβολία και η επόμενη μέρα θα έχει δυσκολίες».

Καλές οι διαφοροποιήσεις αλλά 156 ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, είναι συνένοχοι

Διευκρίνισε πως όταν μιλά για δημοκρατικές δυνάμεις στη ΝΔ δεν αποβλέπει σε συνεργασία μαζί της ή κομμάτι της αλλά ότι «θα περίμενε κανείς ότι και η ίδια η ΝΔ θα είχε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ως κόμμα», ένα κόμμα «με πολύ μεγάλη ιστορία και συμβολή στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας». «Δεν βλέπω να έχει τέτοια αντανακλαστικά», κατέληξε.

Στο ερώτημα αν ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ να ρίξουν το Μητσοτάκη, σημείωσε πως «αν η ΝΔ εξανάγκαζε με βάση του Σύνταγμα να πάει σε μία αλλαγή πρωθυπουργού εν πλω, θα είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε ότι αυτά τα υποστηρίζουν και γνωστοί συνταγματολόγοι.

«Δε με συμφέρει αυτό, εγώ προτιμώ απέναντι μου στις εκλογές να είναι αυτός που έχει την ευθύνη για το τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια με το εισόδημα, με την ακρίβεια, πώς χειρίστηκε τις υποκλοπές και έχει διαπράξει τη μεγαλύτερη εκτροπή στη μεταπολίτευση».

Ωστόσο, σημείωσε επανερχόμενος στο εσωτερικό της ΝΔ οι 156 βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό όπως ψήφισαν και το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, «ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την εκτροπή». «Είχαμε 156 συνένοχους προχτές» τόνισε. «Καλές οι πρωτοβουλίες ,κι εγώ συγχαίρω όσους βγήκαν και ξεκαθάρισαν τη θέση τους, τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον κ. Τζαβάρα, την κ. Κεφαλογιάννη, αλλά 156 ψήφισαν προχτές», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Τι δηλώνει στο πόθεν έσχες – Πότε εκτινάχθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις της

Οικονόμου: «Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα συνεχίζονται»

Μητσοτάκης από Ελαιώνα: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε μόνο 31 οργανωμένους χώρους φιλοξενίας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:11