search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:23
MENU CLOSE

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ενδιαφέρεται η Amazon του Τζεφ Μπέζος για την εξαγορά του αγγλικού συλλόγου;

12.12.2022 20:00
Jeff Bezos_new

Νέες φήμες περί εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή τη φορά από μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες-κολοσσούς, της Amazon, του Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον αγγλικό σύλλογο.

Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Γκλέιζερς, γνωστοποίησαν τις προθέσεις τους για την πώληση ολόκληρου ή μέρους του πακέτου των μετοχών, ωστόσο η ζητούμενη τιμή των περίπου 7 δισεκατομμυρίων λιρών θεωρείται ότι δεν είναι ρεαλιστική από τους ειδικούς του κλάδου.

Οι αμφιλεγόμενοι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τον σύλλογο μέσω μιας συγκλονιστικής δήλωσης ότι ξεκίνησαν μια διαδικασία «διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για την ενίσχυση της ανάπτυξης του συλλόγου».

Οι Γκλέιζερς βρίσκονται στο «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ για 17 χρόνια μετά την εξαγορά των 790 εκατομμυρίων λιρών το 2005, αλλά δεν είναι πια ιδιαίτερα αγαπητοί στους οπαδούς της ομάδας.

Η είδηση της πώλησης έγινε δεκτή με χαρά στους οπαδούς του συλλόγου, αλλά υπάρχει επίσης ανησυχία για το ποιος μπορεί να έρθει επόμενος.

Σύμφωνα με το The Athletic, άτομα που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες ανέφεραν ως πιθανό αγοραστή την Amazon, η οποία κατέχει δικαιώματα μετάδοσης για την Premier League αφού πληρώνει 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η Amazon θα δείξει επίσης 17 πρώτους αγώνες της Τρίτης για το Champions League από το 2024 σε μια συμφωνία αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

«Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες και εικασίες», είπε στο The Athletic η Amazon.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022 – Τοποθετήθηκε για τον αποκλεισμό ο Ρονάλντο: «Ευτυχώς έχω κερδίσει πάρα πολλούς διεθνείς τίτλους»

Πρωτάθλημα Ινδονησίας: Απίστευτο σκηνικό με φτυσιές και μπουνιές για πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ (Videos)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα δάκρυα για τον αποκλεισμό, η παραμονή του στο Κατάρ και οι σχέσεις του με τον Σάντος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31