search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:57
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Καϊλή: Εκτιμήσεις ότι επηρεάζει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

12.12.2022 06:00
syriza098- new

Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή από την Κουμουνδούρου απέφυγαν τα πολλά σχόλια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι λόγοι είναι δύο: από τη μία διότι περιμένουν τι θα προκύψει από την βελγική εισαγγελική έρευνα και αν θα προκύψουν στοιχεία και για τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά– μάλιστα επισημαίνουν με νόημα ότι οι βέλγικες αρχές κινήθηκαν άμεσα και κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς σε συγκρίσεις με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά και διότι δεν θέλουν να επισκιαστούν οι «φρέσκες» αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή και της αποχώρησης Μητσοτάκη χωρίς να απαντήσει αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι Χατζηδάκης και Φλώρος.

Το Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε ουσιαστικά τις δηλώσεις Ανδρουλάκη σε πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη, καθώς με αφορμή την υπόθεση και την άμεση διαγραφή της πρώην ευρωβουλευτή, επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι της κας Καϊλή και ο κος Ανδρουλάκης κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “εγώ δεν καλύπτω κανέναν”. Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει μπας και ανακαλύψει το Δούρειο Ίππο;» αναφέρει. Όπου «Δούρειος Ίππος» ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνέντευξή του το Σάββατο για να πει ότι η διαγραφείσα εδώ και καιρό έπαιζε «παιχνίδια» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό της ΝΔ.

Στην ίδια ανάρτηση ο Νάσος Ηλιόπουλος παραθέτει ως υστερόγραφο την αναφορά «το Κατάρ των 6.500 δεν είναι “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”» υπενθυμίζοντας και παραφράζοντας τη γνωστή δήλωση της Εύας Καϊλή.

Χτες με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου την κάλεσε να απαντήσει εάν η κ. Καϊλή έχει προσεγγίσει τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος επίσης είχε εξάρει με δηλώσεις του τις «μεταρρυθμίσεις» του Κατάρ, ή άλλους Επιτρόπους, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις ή να υιοθετηθούν θέσεις υπέρ της χώρας του Κόλπου. Σημειώνεται πως σε σχετικό ρεπορτάζ η ιταλική εφημερίδα La Republicca κάνει λόγο για ρόλο «πασπαρτού» της Εύας Καϊλή με αποστολή «να ανοίξουν οι πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού». Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από την Επιτροπή να διευκρινίσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να ελέγξει τη δράση των λόμπι ώστε να προαχθεί η διαφάνεια και να προασπιστεί το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Επίσης, ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στη διαδικτυακή τηλεόραση της Deutsche Welle πως «Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για το Ευρωκοινοβούλιο και την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη».

Και σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πέφτει η «Κατάρ-α» της Καϊλή

Πάντως με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η υπόθεση μπορεί να βλάψει πολιτικά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς «ξυπνά μνήμες» από το βεβαρημένο παρελθόν του αλλά και την κυβέρνηση/ΝΔ. Άλλωστε, πέραν του ότι ο κ. Ανδρουλάκης καταγγέλλει ανοιχτά την κ. Καϊλή ως «Δούρειο Ίππο», από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι δεν είναι λίγες οι δηλώσεις δημόσιας στήριξης προς το πρόσωπό της από κυβερνητικά στελέχη,  όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ή στελέχη του Μαξίμου δηλαδή ο αποπεμφθείς ΓΓ του πρωθυπουργού και ανιψιός του Γρ. Δημητριάδης. Επιπλέον ρεπορτάζ στον φιλοκυβερνητικό Τύπου ανέφεραν ότι ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε μάχη στις Βρυξέλλες για την εκλογή Καϊλή στη θέση αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τα λοιπά, αν και θεωρούν σοβαρή την υπόθεση Καϊλή, εκτιμούν ότι αξιοποιείται από το κυβερνητικό στρατόπεδο και τα συστημικά ΜΜΕ για να σκεπάσει τις αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την επίσημη παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Σε αυτές τις φυλακές έχει μεταφερθεί (Video)

Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι ένοχοι αποφεύγουν τις απαντήσεις και το βάζουν στα πόδια»

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Η Ελλάδα φοβάται τις ρουκέτες μας, να κάτσει ήσυχα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:57