search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 15:43
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Χαστούκι» στον Ερντογάν για τους πυραύλους Tayfun – Να αποφεύγει τις απειλές και την προκλητική ρητορική

12.12.2022 19:36
statedepartement87-new

Ηχηρή παρέμβαση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής από την γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει την απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολεμική ρητορική που έχει υιοθετήσει ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον σχετικά με την απειλή του Τούρκου προέδρου ότι οι πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα», εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «σε μια περίοδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα αντιδράσει εάν η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα.

 «Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun”, ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, είχε απειλήσει ότι εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να αγοράσει εξοπλισμό από την Αμερική και να τον τοποθετήσει στα νησιά, η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής και «κάτι θα πρέπει να κάνει».

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Γιούχα δίχως τέλος στο σόου του Dave Chappelle (Video)

Qatargate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Την Τετάρτη στον ανακριτή η Εύα Καϊλή

Qatargate: Πάνω από ένα χρόνο οι έρευνες των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 15:41